Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Három bíró jut minden meccsre

Tavasszal több, frissiben vizsgázott játékvezető debütált a megyei labdarúgó bajnokságokban, a megyei oktatást vezető győrújfalui Nagy Imre Attila egykori NB I-es asszisztens szerint nem is rosszul.
„A múlt év decemberében meghirdetett játékvezetői tanfolyamra rekordszámban, nyolcvanegyen jelentkeztek, hetvenheten jutottak el a záróvizsgáig, amelyen mindannyian sikeresen szerepeltek. Közülük hatvanöten jelezték, hogy szeretnének játékvezetőként közreműködni a megye labdarúgásában" – mondta az oktatásvezető.

Nem volt egyszerű megszerezni a szükséges dokumentumokat. Az UEFA előírásainak megfelelően 35 óra elméleti képzés, sikeres próbamérkőzés-vezetés, fizikai és írásbeli teszt. Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Kapuváron és Csornán tartották az előadásokat.

„A megyei játékvezető-bizottság nevében mondhatom, büszkék vagyunk arra, hogy idén a speciális helyzetben lévő Budapest és Pest megye után Győr-Moson-Sopron megyében vizsgázott a legtöbb játékvezető. Büszkék vagyunk arra is, hogy három év megfeszített munkájával elértük, amire öt évvel ezelőtt még csak gondolni sem mertünk, idén tavasztól már a legalacsonyabb osztályban is minden megyei mérkőzésre tudunk három játékvezetőt biztosítani."

„Úgy gondolom, mérföldkőhöz értünk a megyei játékvezetés életében. A sikeresen vizsgázó és jól debütáló játékvezetők csatasorba állításával lehetőségünk van arra, hogy kizárólag olyan játékvezetőket működtessünk, akik megfelelő alázattal vannak a játék és a játékvezetés iránt, olyan játékvezetőket, akik lehetőségeikhez képest rendszeresen edzenek, tesztelnek, képezik magukat és sportemberhez méltóan készülnek a hétvégi mérkőzésükre" – fogalmazott a volt asszisztens, aki szerint hibák nyilván így is előfordulhatnak.

„Ne arra készüljenek a szurkolók, hogy hétvégenként már hiba nélkül működő Collinák, Kassaik szaladgálnak majd a megyei pályákon, mert sajnos tévedések ezután is lehetnek, de a játékvezető-bizottságban azon dolgozunk, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentsük azokat" – tette hozzá bizakodva Nagy Imre Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisz: Babos megsérült, nem utazik Ázsiába

A soproni Babos Tímea megsérült a Jersey szigetén rendezett versenyen, egy rossz lépésnél kifordult… Tovább olvasom