Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Harmincketten

Harmincketten voltunk kíváncsiak Győrött a 16-szoros magyar bajnok és 14-szeres kupagyőztes Csepel SC vendégjátékára.

Arra a csapatéra, amelyet a sokszoros válogatott Buzek László vezényelt, aki ebben a sportágban itthon olyan legenda, mint a futballban Puskás Ferenc, vagy hogy Buzek kortársai közül idézzünk: Albert Flórián vagy éppen Bene Ferenc.

Annak idején még magasabban járt a magyar röplabda csillaga – és más volt az életünk is –, igazi élményt jelentett a televízióban a Csepel, a Bp. Honvéd és az Újpesti Dózsa egymás elleni rangadója. Buzek vizet fakasztó bombái, Tatár Mihály szellemes megoldásai, Kasziba István akciói máig emlékezetesek. Páncsityról pedig sokáig azt gondoltam, a ferencvárosi futballista, Páncsics Miklós testvére és csupán a riporter bakizik folyton a név végi ty-kkel...

A győri harminckettőből húszan a „szigetországból" érkeztek dudákkal és sálakkal felszerelve, a többiek rokonok vagy családtagok lehettek. Talán a mellettem álló nyugdíjas pápai tűzoltót leszámítva, aki egykori BM-válogatott röplabdásként nosztalgiázni jött a Csepel mesteréhez.
Hogy hol voltak a Széchenyi-egyetem oktatói, hol az ötezer nappalis hallgatót képviselő szurkolótábor? Hogy valóban magáénak érzi-e az egyetem a csapatot? Hogy a sportágat szeretők mindent megtesznek-e azért, hogy „eladják magukat"? Ezekre kellene gyorsan megtalálni a válaszokat.
Különben addig maradunk harmincketten.

Széchenyi ESE–Csepel SC 1:3 (–18, 21, –11, –16)
Győr, NB I-es férfimérkőzés.

Széchenyi ESE: Angyaláti, Gerencsér, Göbl, Szamosi Á., Szamosi B., Szele. Cs.: Czinner. Edző: Oroszi László.

A győriek több hatásos támadást vezettek, melyekkel megnyerték a második játszmát. Ezt követően azonban feljavult a vendégcsapat teljesítménye. A hazai gárda egyre több hibával röplabdázott, míg a lelkes csepeliek mutatós, közönségszórakoztató játékkal nyerték meg a további játszmákat és a mérkőzést is.

MAFC–Győri Universitas DRC 2:3 (–15, 24, –23, 22, –11)
Budapest, NB II-es női mérkőzés.

Győri Universitas DRC: Csizmazia, KAPUI, Majos, Pálfalvi, Regner, SZABÓ. Cs.: Bauer, Gunyhó, Sepsi. Edző: Farnady Ernő.
Hol az egyik, hol a másik együttes játszott jobban. A győriek szerencséjére a páratlan játszmákban diadalmaskodtak. A vendégcsapat megérdemelt győzelmet aratott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri az év edzője és a legjobb ifi is

Remekül szerepelt idén a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub, ugyanis az eredményességi mutatók… Tovább olvasom