Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Hármasban először várták a karácsonyt

Eördögh Editék harmadik karácsonyukat töltik hármasban, de az idei ünnep igazán különleges a családjuk számára.


Az élsportolóknak kevés idejük jut az ünneplésre, hiszen rövid szünet után várnak rájuk az újabb kihívások. Nincs ez másként az MKB-Euroleasing csapatánál sem, derült ki az Eördögh Edittel folytatott beszélgetésből.

"Egy hét pihenőt kaptunk, de végül kicsit hosszabb lett a szünetünk, mivel a havazás miatt elmaradt az utolsó bajnokink. A két ünnep között már újra edzünk, hiszen január hatodikán vár ránk az első mérkőzés. Az én családom Budapesten, míg a férjemé Vácon él, így a kapott egy hét alatt körbeutazzuk a rokonságot. Vártuk már a karácsonyt, mert év közben nincs sok időnk találkozni a többiekkel."

Az idei karácsony különleges Eördögh Edit számára, hiszen ezúttal már hároméves kislánya, Eszter is izgatottan készült az ünnepre.

"Ez a harmadik közös karácsonyunk, de az első olyan, amit már Eszter lányom is várt. Rajzoltunk és levelet is írtunk a Jézuskának, és mivel nagyon jó és szófogadó kislány volt, bízik benne, hogy mindent megkap, amit szeretne. Igyekszünk is mindent megadni neki, de azért szelektálni kellett az ötleteit. Az érdeklődése középpontjában most a babák állnak, emellett rajzolni is imád, így főként ehhez kapcsolódó ajándékok várnak rá a fa alatt. Budapesten már meg is jött a Jézuska, Eszter teljes eksztázisban fogadta a karácsonyfa látványát, és három unokatestvérével együtt lelkesen bontotta a csomagokat. Azóta is érdeklődik, hogy a nagymamához is jön-e a Jézuska, és ott is várnak-e rá ajándékok."

Eszter rendszeresen feltűnik az MKB-arénában, és a mérkőzések után boldogan szalad édesanyjához, hogy közösen fogadják a győzelmek utáni pacsikat.

"Kiskorától fogva viszem Esztert a mérkőzésekre, és nagyon szeret ott lenni a lelátón. Szívesen jönne edzésekre is, de úgy gondolom, ez még nem a kosárlabdának szól, inkább csak szeretne minél közelebb lenni hozzám. Egyáltalán nem zavarja a zaj és a tömeg, sokakat megismer már a csarnokban. Folyamatosan szaladgál az öltöző és az iroda között, és gyakran ő viszi a számozott labdákat a lányoknak, akiket nagyon imád. Magam is meglepődtem, hogy milyen gyorsan megismerte a számokat és megjegyezte, kinek hányas labda jár. Eszter otthonosan mozog az MKB-arénában, nem az a félős típus, nagyon talpraesett kislány."

A soproni csapatkapitány kitűnő formában zárta az évet, igazi húzóember volt az MKB-Euroleasingben.

"Amikor úgy éreztem, nem megy a csapatnak a játék, próbáltam nagyobb részt magamra vállalva segíteni. Volt, hogy ez győzelemhez vezetett, mint legutóbb a Bourges ellen, de előfordult, hogy ez sem volt elég. Az előző szezonban a fiatalok húzták a csapat szekerét, de idén olyan helyzetben voltunk, hogy talán nagyobb szükség volt a rutinra."

A remek forma kapcsán sokakban ötlött fel, hogy Eördögh Edit a válogatottnak is segíthetne. Így volt ezzel a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Székely Norbert is, aki nap mint nap látja a játékos edzésmunkáját, így pontosan tisztában van a képességeivel.

"Székely Norbert nekem is megemlítette a válogatottságot, de konkrétumokról még nem esett szó. Annyit mondott, szeretne meghívni az első válogatott-összetartásra. Ezen örömmel részt veszek, szívesen meghallgatom az elképzeléseit, majd utána döntök. Azért is fura a helyzet, mert úgy terveztem, nyáron visszavonulok a legmagasabb szinttől.

Nem hiszem, hogy egyből, átmenet nélkül befejezném a játékot, szerintem egyik napról a másikra nem is lehet leállni. Viszont érzem, hogy a heti két mérkőzés és a rendszeres utazás sok, gyakran fáraszt ez a nagy terhelés. No és persze Eszternek szeretnénk kis testvért, ennek is be kell illeszkednie a terveink közé. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, addig még sok feladat vár ránk az idei szezonban."

Olvasóink írták

 • 2. Kovika 2009. december 26. 13:33
  „Áldott Békés Karácsonyt minden kosárlabda Szurkolónak és Játékosnak egyaránt!
  Külön szeretném jó kívánságomat kifejezni pisti60-ak és ludas ratyinak,Ő az aki igazán összetartotta a
  soproni csapatot és a szurkoló táborukat egyaránt!”
 • 1. fcsopron60 2009. december 24. 09:44
  „Edó

  Boldog karácsonyt a családnak is !!

  Jó lenne ha még 1-2 évet kosaraznál legalább megtanitod összetartani a csapatot!!
  Mert te voltál az utobbi ídőben a húzó ember!
  Nélküled nem sikerült volna idáig eljutni a csapatnak!!

  Hajrá Sopron!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrbe csábítaná a Benfica csapatát

Futsal - Fehér Miklós közreműködésével a Benfica futsalcsapata látogathat Győrbe.
Tovább olvasom