Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Hármas ikrek egy csapatban

A magyar labdarúgás élvonalában sem számít ritkaságnak az, hogy testvérpár egyszerre lépjen a futballpályára.

A magyar labdarúgás élvonalában sem számít ritkaságnak az, hogy testvérpár egyszerre lépjen a futballpályára. Példa erre a Rósa, a Kenesei, vagy a nemrég még az ETO-ban együtt szerepelő Vincze testvérpár. Minden bizonnyal alacsonyabb osztályokban sem ritka ez, azonban arra talán még nem volt példa, hogy egy családból egyszerre három ikertestvér húzzon azonos szerelést. Máriakálnokon a Nagy família három kilenc és fél éves gyermeke, Bálint, Ádám és Dóra egy csapatban kergeti a labdát.

Neuberger Attila, a helyi iskola testnevelője, a futballcsapat edzője óvódáskoruk óta foglalkozik a gyerekekkel:
„ A csapat, amelyben az ikrek is játszanak, egyre több értékes helyezést ér el országos szinten. Nemrég a diákolimpia döntőjében mi képviseltük a megyét, s lettünk ezüstérmesek. A fővárosban rendezett országos tornán pedig a harmadikak lettünk. Nekem már egyáltalán nem furcsa, hogy Ádámék együtt, egy csapatban fociznak, igaz, amikor megismertem őket, volt rá példa, hogy a két fiút összekevertem."
A gyerekek az országos Bozsik-program keretében ismerkedtek meg a labdarúgással. A két fiúnak szinte természetes volt, hogy ezt a sportágat választotta.

„ Valószínű, az ő hatásukra kezdett el focizni a kislányom is – kapcsolódott be a beszélgetésbe az ikrek édesapja, Nagy Zoltán.
– Érdekesség, hogy a labdarúgás nem tartozik a kedvenceim közé, sohasem futballoztam, sőt, még a helyi megyei harmadosztályú csapat meccseire sem jártam ki. Persze azóta változott a helyzet, a gyerekek mérkőzésein édesanyjukkal együtt szurkolunk és izgulunk."
Az édesapa elmondta, egyelőre nem tudni, hogy a gyerekek tényleg megragadnak-e a labdarúgás mellett, kiegészítésként futóversenyeken indulnak, egy másik pedagógus, Kurucsai István irányításával pedig sakkoznak, nem is eredménytelenül.

A gyerekek példaképei egyébként nem akárkik: Rooney, Ronaldinho, Roberto Carlos volt a válasz arra a kérdésre, hogy kiket is sorolnak kedvencek közé. Közülük csak Dóra az, aki nem csak futballistaként képzeli el a jövőjét:

„ Szeretem a kézilabdát is, de nem ám az ETO-nak szurkolok. A dunaújvárosiak a kedvenceim, közülük is a legjobban Bojana Radulovicsot szeretem."

A kézilabda bajnoki döntő után – amit az ETO magabiztosan nyert meg – kicsit vigasztalni is kellett a kislányt, tudtuk meg édesapjától. A rossz hangulat azonban nem tartott sokáig, csupán addig, amíg a fiúk el nem hívták focizni ikertestvérüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,8 milliárd forintba kerül a győri ETO Stadion átépítése

A keleti lelátó alapozásával folytatódott a győri ETO Stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom