Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Harmadosztályú lesz a DAC?

Egyszer már sikerült a DAC-ot felkarolni, akkor egészen az NB II-ig jutott a nádorvárosi klub. A tervek szerint a következő bajnokságban már az NB III-ban indulna a jelenleg megyei III. osztályú patinás csapat.

A vegetáló megyei I. osztályú együttes mellé 2002-ben állt a győri Integrál, s a klub legszebb napjait idézve egészen az NB II-ig jutott a DAC.

Aztán 2008 végén az építőipari cég kiszállt a felnőttcsapat támogatásából, januárban egy magyar–német vegyesvállalat képviselői próbálták megmenteni a csapatot. Ez egy ideig sikerült csupán. A tulajdonosi kör Sopronba szerette volna átvinni a másodosztályú futballcsapat jogait, mert ott látták biztosítottnak az utánpótlás működtetését. A terv azonban füstbe ment, és már hiába jöttek volna vissza a vezetők Győrbe, nem kapták meg újra az NB II-es indulási jogot. A tulajdonosok ezt azóta is vitatják. Ősszel aztán a csapat újjászerveződve a legalacsonyabb osztályban indult el.

A kék mezes nádorvárosi csapat nevével jövőre talán már az NB III-ban találkozhatunk. Fotó: Kisalföld-archívum
A kék mezes nádorvárosi csapat nevével jövőre talán már az NB III-ban találkozhatunk. Fotó: Kisalföld-archívum

Előfordulhat azonban, hogy a következő bajnokságban már az NB III-ban találkozhatunk a DAC nevével. Ezt Héger József, a tulajdonosi kör képviselője sem cáfolta, igaz, további részleteket ezzel kapcsolatban nem árult el. Úgy tudjuk, hogy egy NB II-es, anyagi gondokkal küszködő, kiesőjelölt együttes jogai kerülnének jövő ősszel Győrbe, az éppen 100 éves kék-fehér klubhoz.


Olvasóink írták

 • 8. Dr.Corolla 2011. március 04. 14:32
  „okostojas007 melyik iskolába jártál??...ha idén nyáron történik az NB3 akkor hány éves is a klubb?? :) pont 100 ugye?! :)”
 • 7. ACSA 2010. december 06. 10:01
  „Rosszul tudod!!!!
  A DAC a legjobb másodikként jutott be a két csoportos NBII-be!-Természetesen az is kellett hozzá,hogy az integrál vállalja a fedezetet ehhez!
  Onnan már bronzérmesként jutott fel az átszervezett egy csoportos NB !!.-be,ahonnan az első 6 jutott fel egyenes ágon!”
 • 6. lHunter 2010. december 06. 05:19
  „5.
  Szerintem a tulajdonosok,vagy a befektetők hibájából lettek kizárva!Tudomásom szerint nem ez volt az első klub amit a nullával tettek egyenlővé!
  Egyébként nem vagyok Gyírmót szurkoló,de úgy tudom,hogy Ők saját jogon kerültek fel az nb2-be!A DAc viszont az Integrál idejében bevásárolta magát!”
 • 5. ACSA 2010. december 05. 16:01
  „4.-es!
  Szerintem csak visszakerülnek az őket megillető helyre,mivel a kizárásuk az nbII.-ből jogtalan volt!!!!
  Az MLSZ ezt most visszaadja,mintsem fizessen nagyon sok milliót!
  A DAc-al már nagyon sok piszkosságot megtettek,és mindíg az erősebb győri vagy megyei klubok javára,most épp itt az ideje,hogy nekik is szerencséjük legyen!-Ha valaki ezt sajnálja az menjen ki a gyirmóti 150 ember közé szurkolni!”
 • 4. lHunter 2010. december 05. 12:58
  „Agyszer már jó lenne azt olvasni a DAC-ról,hogy megnyert egy bajnokságot és úgy lépett feljebb!(mint ahogy régen bőven volt rá példa!)Nem azt,hogy bevásárolja magát valahova!”
 • 3. som 2010. december 05. 06:40
  „Máshol bajnokságot nyernek utána előbbre lépnek. Nevetséges egy ócska külvárosi klub bárhova nevezhet. Magyar foci nulla ezért van itt.”
 • 2. ACSA 2010. december 04. 17:06
  „DAC volt,DAC van,DAC lesz,míg a földön ember lesz!!!!:-)))”
 • 1. okostojas007 2010. december 04. 13:08
  „az akkor éppen 99 éves club ...
  ugyanis 1912.- ben alapították....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda BL - Elfogadták a győriek panaszát

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elfogadta a Győr, valamint másik két középdöntős ellenfele,… Tovább olvasom