Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

GySEV: parmai parádé

Lavezzini Parma–GySEV-Orsi 58–76 (20–16, 10–23, 13–19, 15–18) Parma, Euroliga női kosárlabda-mérkőzés. 400 néző.

V.: Wilkinson (angol), Alzurja (spanyol). Parma: Costalunga 11, Gardellin 2, Ciampoli 2, BROWN 16, Vilipic 16. Cs.: Kuznyecova 2, CASELIN 9/9, Nicosia. Edző: Alberto Gucci. GySEV: BEVILAQUA 10, BALOGH 14, DÉNES 13/9, SE RES 9, ZAKALUZSNAJA 18. Cs.: BOGOJEVIC 11, Török, Szőke 1, Honti. Edző: Dirk Bevilaqua.

Remekül kezdett a deréksérüléssel bajlódó Mijanovicot nélkülöző GySEV. Bevilaqua és Dénes eredményességének köszönhetően a 4. percben 8–2-es soproni vezetést mutatott az eredményjelző. Az angol–spanyol bírópáros tevékenységének köszönhetően azonban nemcsak a pontok, a személyi hibák tekintetében is jóval ellenfele előtt járt a GySEV, a 4. percben 6–0 volt a faultarány. Ezt követően aztán Zakaluzsnaja remekelt mindkét palánk alatt, tovább növelte előnyét a GySEV.

A soproniak 12–4-es vezetésükig bírták a hatalmas bírói nyomást, ezt követően Costalunga révén megkezdték a felzárkózást a parmaiak. Az első olasz személyi hibát a 7. percben fújták be a játék vezetők, miközben az olasz csapat játékosai büntetlenül vehettek át humánusaknak nem igazán nevezhető elemeket más, küzdőjellegű sportágakból. A soproni kispad reklamált, technikait kaptak a vasutasok.

Az első negyed végén négy ponttal vezetett a parmai csapat. A második játékrész elején ugyan összeállt a GySEV védekezése, ám a fáradó és a palánkok alatt gyakorlatilag magára hagyottan küszködő Zakaluzsnaja ziccereket hibázott. Bogojevic játékán pedig nagyon érződött, hogy a kosaras betegeskedett, így tartotta előnyét az olasz együttes. A második negyed közepén aztán hihetetlen fordulat állt be a játék menetében. A játékvezetők által biztosított feltételek valamivel egyenlőbbekké váltak, mint korábban, és Balogh vezérletével előbb felzárkózott, majd fordított is a GySEV.

A negyed hajrájában felnőtt a feladathoz a visszatérő Zakaluzsnaja, Dénes pedig messze önmagát felülmúlva kosarazott, dobálta a triplákat, így az első játékrész végén kilencpontos soproni vezetést mutatott az eredmény jelző. Két percig nem esett kosár a második félidő elején. Aztán Zakaluzsnaja kosarával tíz pont fölé nőtt a GySEV előnye. Fegyelmezetten védekezett és ügyes, türelmes támadójátékot nyújtott a GySEV, amely labdaszerzések és könnyű kosarak révén tovább növelte előnyét.

A 26. percben már 15 ponttal vezettek a soproniak, amikor Bevilaqua megkapta negyedik személyi hibáját, s ahogy helyettese, Török lett az irányító a GySEV-nél, egész pályás letámadásra tért át a Parma. Szerencsére a soproniak védekezése továbbra is kitűnő volt, Bogojevic magára talált, így tartani tudta előnyét a soproni csapat, egészen a negyed hajrájáig. Ekkor eladtak pár labdát a soproniak, a hazai csapat Brown kosaraival, büntetőivel 10 pontra felzárkózott a Parma. Sűrűn gyűltek a személyik a soproniak neve mellett, Bevilaqua és Dénes 4–4, Zakaluzsnaja pedig három hibával állt ekkor.

A játékrész végén mégis visszavitte őket Bevilaqua és az orosz center szenzációs megmozdulásai révén 15 pontos előnnyel várhatta a befejező játékrészt a GySEV. Ekkor már türelmesen, nyugodtan és okosan kosaraztak a soproniak, Bogojevic is magára talált, volt már 21 pont is a különbség a két csapat között. Bő másfél perccel a lefújást megelőzően a 15 esztendős Honti is pályára lépett, majd a remeklő Dénes dobott egy újabb hárompontost. Nehezen indult, ám a második negyedtől egyértelműen a GySEV irányította a találkozót és kitűnő védekezésének köszönhetően biztosan győzött.

Dirk Bevilaqua: Fölényes győzelmünket elsősorban a remek, egymást segítő védekezésünknek köszönhetjük, örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. A GySEV következő mérkőzése december 18-án, a Bourges ellen idegenben lesz.
További eredmények: Ruzomberok (szlovák)–Bourges (francia) 61–68, Famila Schio (olasz)–Lietuvos Vilnius (litván) 57–67, Gdynia (lengyel)–Valencia (spanyol) 61–73.
A csoport állása: 1. Ruzomberok 8 pont (366–331), 2. Gdynia 8 (383–367), 3. Bourges 8 (331–319), 4. Vilnius 8 (326–337), 5. GySEV 8 (256–329), 6. Valencia 7 (327–334), 7. Parma 7 (312–351), 8. Famila Schio 6 (317–349).

Pápai látogatás
Nem, nem az egyházfő, ha nem Pápa városának NB I B-s férfi-kosárlabdacsapata látogat ma délután a soproni Krasznai-csarnokba. A 17.30 órakor kezdődő összecsapást ha megnyeri, igen kedvező pozícióból folytathatja a küzdelmeket az egyetemi együttes. Pápán pár hete némi meglepetésre alulmaradtak Palotaiék, Horváth József vezetőedző szerint a szezon leggyengébb játékával.

A jónevű kosarasokból álló pápaiak idő közben több meglepő vereséget szenvedtek, és a dolgok jelen állása szerint, ha Sopronban is kikapnak, elveszítik esélyüket a legjobb négy közé jutásra. Amennyiben ez bekövetkezik, az élen álló és az első négy közé gyakorlatilag biztosan bekerülő SMAFC-nak nem kell magával „cipelnie" a rájátszásban a pápai vereséget.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

World Soccer: Ronaldo a legjobb játékos

A World Soccer című szaklap olvasói Ronaldót, a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott… Tovább olvasom