Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

GySEV-RINGA – PVSK 66 – 45

A találkozó előtti kérdések közül egyre volt biztos válasz, nevezetesen, hogy a pécsiek Mujanovic pályára lépése esetén megóvják a mérkőzést.
Márpedig a bosnyák kiválóság ott volt a soproniak kezdőcsapatában. Ettől eltekintve szép gesztusok vezették fel a találkozót, a Himnusz után a Női Hivatásos Liga elnöke, dr. Nyíri Dezső virágcsokorral köszöntötte az alapszakasz legeredményesebb játékosát, Balogh Juditot, akinek teljesítményéhez a pécsiek szakosztály-igazgatója, Rózsa Gábor is gratulált egy szál virággal.
Nagyon idegesen kezdtek a soproniak, Balogh például az első két pécsi támadás során két személyit szedett össze, Mujanovicot pedig nagyon jól őrizték a meccs elején a pécsiek. A vendégek támadásban ügyes labda nélküli befutásokból rendre eredményesek voltak, így nem csoda, hogy a 7. percben 16 – 7-es pécsi vezetésnél Farkas Sándor időt kért. Ez jót tett a soproniaknak, a negyed hajrája már a hazaiaké volt. A pécsiek első számú centere, Tuvic ekkor már harmadik személyi hibájánál járt, Mujanovic is belelendült, és hiába volt pécsi részről a Ká-

rolyi-tripla, Balogh labdalopása után Bevilaqua ziccerére a negyed végén egyetlen pontra jött fel a GySEV. A pécsiek ekkor Iványi találataival ötpontos előnyre tettek szert. Igen jókor jött Balogh hárompontosa. Mujanovic leült pihenni, Rátgéber természetesen rögtön visszahozta a palánkok alá Tuvicot, aki előbb egy támadóhiba formájában összeszedte negyedik személyijét, majd Bíró Eszter mellette dobott egy szép betörés utáni kosarat, amellyel egyenlített a GySEV. Lendületbe jöttek a soproniak, Balogh büntetőivel a 16. percben a meccs folyamán először előnyhöz is jutottak. Ekkor már Zirkova is megvillant, de a pécsiek két cserejátékosuk, Kalmár-Nagy, Delmis kosaraival még tartották magukat. A negyed hajrája érdekes taktikai csatát hozott, Rátgéber négy alacsony játékost küldött a pályára, amely ellen a magassági fölényben lévő GySEV mestere zónavédekezést rendelt el. Ez a soproniaknak jött be, Zirkova, valamint egy parádés Mujanovic-á tadás után Bíró kosarával a szünetig nyolcpontos előnyre tett szert a hazai csapat.
Szép Zirkova-triplával indult a második félidő, és ezzel 11 pontra nőtt a két csapat között a különbség. A pécsiek támadásban nagyon bizonytalanok voltak, egymásnak adták át a felelősséget, így értelemszerűen elég rosszul is dobtak. A GySEV a szinte percről percre magabiztosabbá váló Mujanovic találataival fokozatosan növelte előnyét, amely a játékrész végén Dénes triplájával 21 pontra nőtt.
A befejező játékrészben már mindkét együttesben szóhoz jutottak a cserejátékosok, a pécsieknél az utolsó 5 percben a teljes cseresor játszott, amelyben a közismerten kemény Keller néhány ügyes megmozdulással észrevetette magát. Összességében a GySEV elsősorban kitűnő védekezésének köszönhetően a vártnál jóval magabiztosabb győzelmet aratott.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1 – 0 a soproniak javára. A második mérkőzésre csütörtökön kerül sor Pécsett.
Farkas Sándor: – Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, az állás 1 – 0 ide, de semmi több.
Rátgéber László: – Amíg a megbeszélteket tudta játszani csapatom, oktattuk ellenfelünket, ám változtatni kellett, szétesett a játékunk, és az utolsó negyed már a kulcsemberek pihentetéséről szólt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trulli volt a leggyorsabb, Häkkinen még nem döntött

Az egyetlen olyan helyszínre látogat ezen a hétvégén a Forma – 1 mezőnye, amelyet más… Tovább olvasom