Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Győriek a dunaszerdahelyi pokolban

Labdarúgás - Brutális rendőrattak során magyar, közte győri szurkolókat bántalmaztak Dunaszerdahelyen a DAC és a Slovan Bratislava bajnoki mérkőzésen. A győri tábor vezetője szerint is minden ok nélkül támadták rá a békés drukkerekre.

Botrányt hozott a dunaszerdahelyi DAC és a Slovan Bratislava bajnoki mérkőzése. A két csapat szurkolótábora között közismerten ellenséges a viszony, a dunaszerdahelyieket pedig ezúttal több mint ezer, Magyarországról érkezett szurkoló is támogatta. Most azonban nem a szurkolótáborok voltak a főszereplők, hanem épp az összecsapások megelőzésére kivezényelt rendőrök. A kommandósok a találkozó tizenötödik percében előzmény nélkül benyomultak az egyik magyar szektorba. A támadásnak többek között győriek is szenvedő alanyai voltak.


A győri drukkerek utazását az ETO szurkolói koordinátora, Kocsis Balázs („Ebola
A győri drukkerek utazását az ETO szurkolói koordinátora, Kocsis Balázs („Ebola

 

„Többen járnak rendszeresen Dunaszerdahelyről az ETO mérkőzé- seire, és hívtak bennünket, hogy viszonozzuk a látogatást. Erre jó alkalomnak tűnt a szombati mérkőzés. A dunaszerdahelyieket nem szeretik az országban, ők a magyar csapat, magyarul szurkolnak és magyar zászlót lobogtatnak a lelátón. A Slovan szurkolóira jellemző, hogy szélsőséges nézeteket vallanak, így a nemzetiségi kérdés fokozottan előtérbe kerül az egymás elleni mérkőzéseken. Mi azért utaztunk el Győrből, hogy kiálljunk a felvidéki magyar drukkerek mellett és szurkoljunk a DAC-nak. Előfordulhat, hogy volt olyan, aki más indíttatásokkal vágott neki az útnak, de azzal mindenki tisztában volt, hogy a két tábor nem kerülhet közel egymáshoz, és nem lesz balhé a szurkolók között."

Már az utazás sem volt egyszerű, a győriek négy óra alatt tettek meg 40 kilométert.
„Ötször állították meg a buszunkat a rendőrök, hogy ellenőrizzenek minket. Kamerára rögzítették az arcunkat és a személyi okmányainkat. Érezhető volt a magyargyűlölet, nem törekedtek az együttműködésre, csak akadályozni akartak minket. Emiatt későn értünk a stadionba, ahol már kevés hely volt. Nem tudtunk együtt maradni, szétszéledt a társaság."

 

„Ebola" és néhány társa pont arra az oldalra állt, ahová betörtek a rendőrök. Hogy miért törtek be, azt senki nem tudja. Elhangzott indokként, hogy székekkel dobálták a rendőröket, csakhogy az állószektor és nincsenek benne székek... A takarásban elkövetett bűncselekmény pedig rendkívül homályosan hangzik, és nem magyarázza a támadást.
„Néztük a mérkőzést, amikor elindultak a kommandósok. Nem tudjuk, miért, a két tábor hangpárbaja nem lehet elég indok az ilyen fellépéshez. A Slovan-szurkolók petárdákat is dobálhattak, büntetlenül. A rendőrök elől menekülő emberek összenyomták egymást, és többen megsérültek a kommandósok ütlegeitől is. Több hullámban támadtak ránk, amikor már azt hittük, hogy vége, és segíteni akartunk a sérülteknek, akkor ismét elindultak, és válogatás nélkül ütöttek mindenkit viperával, gumibottal. Végül kiüldöztek minket a stadionból. Közülünk ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. Azt el kell mondanom, hogy a helyiek sokat segítettek a meccs után az utcán, a kórházban és a rendőrségen is. A két tábor kapcsolata változatlan, de legközelebb már csak kisebb meccsekre utazunk el Dunaszerdahelyre, semmiképpen sem busszal, és jóval figyelmesebbek, elővigyázatosabbak leszünk."

Olvasóink írták

 • 4. teltház 2008. november 04. 18:13
  „Dunaszerdahyleről járnak ETO meccsre?? A szomszéd utcából nem mennek ki a meccsre te, ne nevettes :))”
 • 3. Oscar s 2008. november 04. 12:54
  „A legérdekesebb dolog az egészben hogy milyen alapon igazoltatnak vámosszabadi előtt szlovák rendőrök ??? ezt valaki meg tudja nekem magyarázni ?
  szerintem nem vagyok köteles magyar oldalon engedelmeskedni ezeknek a rohadt mocskoknak....”
 • 2. Zaza 2008. november 04. 10:09
  „" Mi azért utaztunk el Győrből, hogy kiálljunk a felvidéki magyar drukkerek mellett...."
  Nem tetszettek tudni, hogy ez veszélyes ?
  Miért keresik maguknak a bajt ?
  Tényleg, miért ?”
 • 1. kollár ákos 2008. november 03. 19:55
  „a szlovák rendörök ok nélkül megtámadták a szurkolokat !!!!!!!!!!!!!pedig nem csináltak semmmit a magyarok! na látszik ezek a szlovákok csak ilyet tudnak csinálni !!!!

  DE AKKOR IS HAJRÁ ETO!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lulu és a hűséges négylábú kedvenc

Kézilabda - Hornyák Ágnes harmadik éve játszik Győrött, s tulajdonképpen neki köszönhető, hogy ma… Tovább olvasom