Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Győri kutató a legjobb bírók között

Labdarúgás - Böcskei Balázs 2008 júniusától tagja a játékvezetők országos keretének. Az NB II-ben bíráskodó győri sípmester mindenkinek ajánlja a megyei szövetség jövő héten induló játékvezetői tanfolyamát.
Böcskei Balázs 2000 augusztusában vezette élete első labdarúgó-mérkőzését, nyolc év elteltével pedig már az országos keret tagjaként NB II-es mérkőzéseken fújja a sípot.

„Korábban futballoztam, de a tanulás mellett döntöttem, így abbahagytam a játékot. Nem akartam teljesen elszakadni a labdarúgástól, ezért bíráskodni kezdtem" – idézte fel pályafutása korai szakaszát a győri játékvezető, akinek idén új kihívásokkal kellett szembenéznie. „Az NB II-ben gyorsabb az iram, nincs idő gondolkodni, azonnal kell reagálni minden helyzetre. A csapatok viszont fegyelmezettebbek, jobban tisztelik a játékvezetőket, igaz, ezt a tiszteletet ki is kell vívni. Fél éve vezetek ebben az osztályban, az őszi szezon a tapasztalatszerzés jegyében telt."

Böcskei Balázs bízik benne, hogy sikerül még egy szintet feljebb lépve az élvonalban bíráskodni. „Nem lehet elégszer megköszönni a megyei társak és vezetők segítségét, különösen mentoromnak, Segovits Antalnak tartozom hálával. Remélem, hogy játékvezetői karrieremben nem az NB II lesz a végállomás, és sikerül feljutnom a legmagasabb osztályba."

A civil életben tudományos kutatóként dolgozó játékvezető elmondta, sokat köszönhet a bíráskodásnak. „Fegyelmezetté és kitartóvá tett a játékvezetés, emellett óriási élményekkel gazdagodtam. A játékvezetők jó közösséget alkotnak, hiszen hasonlóképp gondolkodunk a sportról. Egy új karrier lehetősége nyílt meg számomra azzal, hogy bíráskodni kezdtem. Ezért is ajánlom mindenkinek, aki érez hozzá késztetést, hogy használja ki a megyei szövetségben induló tanfolyamot."

Mint már beszámoltunk róla, a testület ebben az évben egyetlen alkalommal indít labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot, amire a 70/7782-686-os telefonszámon lehet jelentkezni. A nyitó előadás január 13-án délután öt órakor lesz az ETO Park VIP-termében.

Olvasóink írták

  • 1. L.A. 2009. január 12. 18:21
    „Annyira szimpatikus srácnak tűnsz a cikk alapján, hogy szeretném elkérni a telefonszámodat! Kár, hogy nincs kép rólad!

    Csak így tovább!

    Üdv:

    Béla”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverte az elsőt az utolsó

Kosárlabda - Tavaly még két osztály különbség volt a két együttes között. Tovább olvasom