Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Győri kapusok az előolimpián

A Tento-ETO két kapusával utazik az athéni előolimpiára a férfiválogatott. Tatait fűti a bizonyítási vágy. Gerháth több év után tér vissza a nemzeti együttesbe.

A magyar férfiválogatott ma utazik Athénba, ahol részt vesz az előolimpián. A mieink ellenfele Egyiptom, az Európa-bajnok Németország és a házigazda Görögország lesz. A tornának győri szempontból az ad különlegességet, hogy az ellenfelek lövéseit két győri kapus, Tatai Péter és Gerháth Zoltán próbálja majd meg hatástalanítani.

Epizódszerepből főszerep

Tatai Péter szinte minden kerethirdetéskor képbe kerül, bár jelenleg a Tatabányán védő Szathmári János és a Fotex kapusa, Fazekas Nándor élvez elsőbbséget. Fazekas sérülése miatt azonban Tatai előbbre lépett. „Kisebb szerepeket már korábban is kaptam a válogatottban, hiszen a felkészülési tornákon tizenegyszer már védtem, igaz, öt-tíz percnél több nem nagyon jutott számomra.

Most van remény arra, hogy ennél jóval több időm lesz a bizonyításra. Meg tudom mutatni, hogy lehet rám számítani. Nagyon örülök annak, hogy Gerháth Zoli lesz a társam, hiszen a klubcsapatban is egymást kiegészítve oldjuk meg a kapusfeladatokat, s talán a válogatottban is profitálni tudunk abból, hogy jól ismerjük egymást."

Tatait egyébként nagy tehetségnek tartják, kiváló adottságai vannak, s ezeket jól ki is használja. Nem véletlen, hogy a Fotex is felfigyelt a fiatal hálóőrre, akinek nyáron lejár a szerződése Győrben. „Egyelőre még semmilyen konkrétummal nem tudok szolgálni a jövőmmel kapcsolatban, még semmi nem dőlt el. Folynak a tárgyalások, de hogy ez milyen eredményt hoz, csak később derül ki. Jól érzem magam Győrött, ugyanakkor nem tagadom, a Fotex is kihívást jelentene."

Váratlan visszatérés

Gerháth Zoltán emlékei szerint úgy három évvel ezelőtt védett utoljára a nemzeti csapatban, melynek gerince ez idő alatt nem sokat változott. „Néhány idősebb játékos ki-, pár fiatal pedig bekerült. Ebben semmi különös nincs, ez mindenütt így van. Ami a mostani behívót illeti, természetesen nagyon meglepődtem, de azonnal csomagoltam és jöttem az edzőtáborba. A válogatottság nagyon nagy dolog, megtiszteltetésnek tartom. Tartozom annyival ennek a sportágnak, hogy ha ilyen lehetőséghez jutok, ne utasítsam vissza."

Gerháth hozzátette, tisztában van azzal, hogy a sérülések miatt került csak újra a keretbe, így az olimpiával kapcsolatban nem álmodozik. „Amúgy sem vagyok az az álmodozó fajta, tisztában vagyok a realitásokkal. Nyilván a kapitány az olimpián elsősorban azokkal számol majd, akik kivívták a kvótát. Ez teljesen rendjén is van így, de mindez persze nem azt jelenti, hogy nekem Athénban a hétvégén nem kell a lehető legjobb teljesítményt kihoznom magamból. Ugyanakkor később is lehetnek sérülések vagy formahanyatlások, s nem árt tisztában lennie a szövetségi kapitánynak azzal, kikre számíthat még."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapra bezárják a kapukat?

Helyi sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy egy hónapra bezárják a római Stadio Olimpicót,… Tovább olvasom