Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Győri ETO FC - Pécsi MFC 1-1

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg. A jelenlévők a győri Alcufer Kft. alapítójára, Horváth Ferencre emlékeztek.

Az első félidőben egy szervezetten védekező, szemmel láthatóan kontrákra berendezkedő pécsi csapatot láthatott a győri stadion közönsége. A lélektanilag  legjobb pillanatban, az első félidő lefújása előtti percekben megszerezte a vezetést az ETO.

A szünet után – nyilván az eredmény tudatában – bátrabban támadtak a pécsiek. Az első húsz percben kezdeményezőbb volt a baranyai gárda és az erőfeszítéseiket végül siker koronázta. Igaz, az egyenlítő találatukhoz szükség volt a győri védők figyelmetlenségére is. A mérkőzés befejező szakaszában az ETO mindent megpróbált a győzelem érdekében. Mátyus János például középcsatárt játszott annak reményében, hogy a Vasas elleni találkozóhoz hasonlóan ismét eredményes lesz. Gólt azonban már nem sikerült szerezniük a hazaiaknak, így maradt a döntetlen.

Csank János, az ETO vezetőedzője: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen ismertük a pécsi csapat masszív védekezését. Sajnos a második félidő elején átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek, nem voltunk eléggé labdabiztosak ebben az időszakban, és ez hiba volt. Ráadásul rúgattunk egy gólt az ellenféllel, ami nem először fordul elő velünk.

Csatár ennyire tisztán nem előzheti meg a védőket. Ezt nehezményeztem is a meccs után az öltözőben. Az eddig kapott góljaink egyike sem volt kidolgozott helyzet. Az utolsó percekben nagy nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, de gólt már nem sikerült szereznünk. Bízom benne, hogy a talajviszonyok javulásával a labdabiztonságunk is jobb lesz. Úgy gondolom, hogy a csatárgondjainkat továbbra sem tudjuk megoldani. Néhány esetet leszámítva a védelmünk jól zár és elégedett vagyok a csapat küzdőszellemével is. Ezeket a jövőre is meg kell őriznünk."
Keszei Ferenc: – Ez a meccs is úgy zajlott, mint a többi. Kiegyenlített játék folyt a pályán, ám az ellenfél szerzett vezetést. A deffenzív taktikánkat át kellett váltani támadóbb szelleműre.

Mátyus János: – Borzasztó csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. A második félidő elején magunkra húztuk az ellenfelet. Őszintén mondom: ekkor megéreztem, hogy gólt fogunk kapni.

Jäkl Antal: – Sajnos nem tudtuk megismételni az elmúlt két mérkőzésen mutatott eredményes játékunkat, pedig a legutóbbi három találkozó közül ez volt a legkönnyebb.

Priskin Tamás: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, de nem szabad csüggednünk. A gólomat Váczi Lászlónak, a csapat masszőrének ajánlom, aki legutóbb a REAC elleni találkozónk előtt is kezelte a lábamat és akkor is sikerült betalálnom. A gól után ezért futottam hozzá a kispadhoz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a főtitkár

Életének 63. évében elhunyt Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára. Tovább olvasom