Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Győri ETO FC - Fehérvár FC 4-1

Remekül kezdte a mérkőzést a Győri ETO FC, az első negyedórán belül kétszer is hatalmas helyzetbe kerültek a hazaiak. Főleg a két szélső középpályás, Nikolov és Tokody okozott többször zavart a fehérvári védelemben. Hiába játszott azonban kapura veszélyesebben az ETO, a Fehérvár szinte a semmiből szerezte meg a vezetést.

90 perc krónikája

13. p: Tokody balról ívelt keresztbe, Mohl elvétette, így  Nikolov elé került a labda, a győri játékos nagy helyzetben  azonban tíz méterről Sebőkbe lőtt.

23. p: Dajic akarta átemelni a labdát Völgyin a győri 16-oson belül úgy, hogy az ETO játékosának kezéhez ért a labda, Sulyok pedig 11-est ítélt. A büntetőt Sitku laposan a jobbra vetődő Sztevanovic mellett a bal sarokba gurította. 0–1.

31. p:
Nikolov jobb oldali beadása után Tokody próbált helyzetbe kerülni, ám Farkas elé került a labda, aki rosszul szabadított fel, Brnovic pedig öt méterről a felső lécet is érintve lőtt a kapuba. 1–1.

58. p:
Müller szerzett labdát, majd Nikolovot játszotta meg a jobb oldalon, aki remekül kanyarított középre, Bajzát pedig két lépésről a fehérvári kapu bal oldalába perdített. 2–1.

74. p: Brnovic ugratta ki a leshatáron Bajzátot, aki balról önzetlenül középre gurított Bogdanovichoz, a győri támadó pedig senkitől sem zavartatva öt méterről a kapu közepébe gurított. 3–1.

88. p: Bajzát erőszakosan tartott meg egy labdát a jobb oldalon, majd középre játszott Bankhoz, aki tizenhat méterről váratlanul a kapu jobb oldalába helyezett. 4–1.
A gól azonban nem fogta meg a Rába-par- tiakat, akik továbbra is bátran vezették támadásaikat és Brnovic révén megérdemelten egyenlítettek. A második félidőben Bajzát állt be a hazaiakhoz, s szintén a győriek játszottak jobban, akiknek egy szépségdíjas támadás végén a vezetést is sikerült megszerezniük. Ezek után rákapcsolt a Fehérvár – hiába, mert az újabb találatot mégis az ETO szerezte. Ráadásul ugyanez a hajrában még kétszer sikerült az ellenállhatatlanul futballozó Bajzátéknak.
Az ETO szinte végig irányította a kilencven percet, kézben tartotta a mérkőzést, a zöld-fehérek elszántan futballozva, fegyelmezett játékkal szerezték meg a három pontot, s tették még szebbé elődeik – a 25 évvel ezelőtt bajnokságot nyert aranycsapat – mérkőzés előtti ünnepét.
A fehérvári szurkolók mérkőzés közbeni rendzavarása miatt – a kerítést rázták a vendégdrukkerek – a belső biztonsági szolgálat a rendőrség intézkedését kérte, akik két személyt a szabálysértés miatt előállítottak, mondta Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egervári Sándor: – Külön öröm, hogy ezzel a győzelemmel járulhattunk hozzá a nyolcvanas évek győri aranycsapatának ünnepléséhez. Jól kezdtük a mérkőzést, de a váratlan tizenegyes kissé elbizonytalanította játékosainkat. Ám ezután már ismét motiváltan, gólra törően játszott a csapat, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Győzelmünk értékét növeli, hogy egy remek sorozatot produkáló Fehérvárt sikerült megállítanunk. A bajnokság első felében voltak mérkőzések, ahol kissé türelmetlenül játszottunk, úgy gondolom, ezen a találkozón higgadtabban futballoztak játékosaink, rá tudtak tapintani az ellenfelünk védelmének hibáira, s eredményesen használták ki az adódó lehetőségeket.

Marijan Vlak: – Egy jó mérkőzésen az agresszívan futballozó hazai csapat megérdemelten győzött le bennünket. Az első félidőben szinte semmi esélyünk sem volt, a másodikban pedig, amikor már akadtak lehetőségeink, ezek kimaradtak, az ETO pedig megbüntetett minket.

Nikolov Balázs: – A megszokottól ismét egy sorral feljebb játszottam, így többet tudtam segíteni a támadásoknál. Valószínű, már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát, nekem is voltak helyzeteim, de nem sikerült értékesítenem őket. Félidőben aztán az öltözőben Egervári Sándor megnyugtatott bennünket, s a folytatásban már sikerült fölényünket gólokra váltanunk. Úgy érzem, az egész csapat remekül játszott.

Bank István: – Az első gólomat szereztem az élvonalban, ezért talán érthető, hogy nincs is most nálam boldogabb ember. Az egész csapaton érezhető volt a küzdeni akarás, s gondolom, az mindent megmagyaráz, hogy nulla-egyről sikerült fordítanunk és végül fölényes győzelmet aratnunk.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorsport: Talmácsi Gábor gondjai

A 125 kcm-esek pontversenyének éllovasa, Talmácsi Gábor második lett a… Tovább olvasom