Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Győri ETO FC - BP. Honvéd 2-0

Egy félidőnyi késéssel kezdődött a találkozó, mert a heves zápor miatt tócsában gyűlt össze a pályán a víz

22. p: Schrancz szöglete után Sztevanovicnak kellett hárítania Genito hétméteres fejesét.

29. p: Müller jobbról ívelt középre, Bajzát 8 méterről fejelhetett, a labda azonban a kapu mellé szállt.

48. p: Dobos szerzett labdát a középpályán, majd Schranczhoz játszott, aki a bal oldalról jobbal a győri kapu mellé csavart.

57. p:
Virág jobb oldali szabadrúgása után az előremerészkedő Kovács Z. fejelt centiméterekkel fölé, majd egy perc múlva Bajzát 7 méterről pörgetett a vendégkapu fölé.

60. p: Mátyus ívelt hosszan a jobb oldalon felfutó Müller elé, aki pár lépés után lőtt kapura, Tóth még beleért a labdába, amely azonban a jobb sarokban kötött ki. 1–0.

66. p: A frissen beállt Gajda kicselezte a kiinduló Sztevanovicot, ám kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt.

81. p: Pomper 28 méteres, kellemetlen szabadrúgását vetődve hárította Sztevanovic.

84. p: Vincze O. a bal oldalon, az alapvonal közeléből adott középre, s a remekül érkező Bajzát pár lépésről a hálóba passzolt. 2–0.
90. p: Előbb Vincze nagy szóló után lőtt bődületes kapufát, majd Regedei hatalmas helyzetben lőtt a kivetődő Tóth kapusba.

Egy félidőnyi késéssel kezdődött a találkozó, mert a heves zápor miatt tócsában gyűlt össze a pályán a víz, a gondot azonban mégsem ez okozta, az eső teljesen elmosta a vonalakat. Bede játékvezető félórás várakozást rendelt el, majd újabb vonalazás után útjára indulhatott a labda. Azonban ezt a győriek legújabb szerzeménye, Tokody Tibor csak a lelátóról figyelhette. A Németországból hazatért futballista játékengedélye – bármennyire is igyekeztek a győri vezetők – nem érkezett meg, így nem számíthatott játékára Pajkos János vezetőedző.

A mérkőzés első negyedórájában a víz sokszor megtréfálta a játékosokat, többször is ígéretes akciók akadtak el, szó szerint a pocsolyákban. A vendégek teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyultak az első félidőben, bátran támadtak a piros-feketék, persze a hazaiak előtt is adódott lehetőség, bár százszázalékos ziccer egyik oldalon sem akadt.
Jobb lett a játék a második 45 percben. Valamivel élénkebben kezdett a Honvéd, aztán egyre többször adódott lehetőség az ETO előtt is, amelyekből élete első győri mérkőzésén Müller egyet ki is használt. A hajrában egy remek ellentámadás végén Bajzát még növelni is tudta az előnyt.

A lefújást követően jogosan szólt a vastaps, az ETO második félidei jobb és eredményes játékával megérdemelten tartotta „otthon" a három pontot. A mérkőzés másnapján Pajkos János vezetőedzőt arról kérdeztük, hogy ilyen bemutatkozásra számított-e.

„Tulajdonképpen igen, bár kicsit megijedtem, amikor  megláttam, hogy milyen állapotban van az esőáztatta pálya" – fogalmazott a vezetőedző.
Az első játékrészben tulajdonképpen egyik csapatnak sem sikerült teljes mértékben alkalmazkodnia a „vizes" körülményekhez.

„Ez talán azért volt, mert nem az egész játéktéren, hanem vegyesen, csak helyenként alakultak ki tócsák, amelyekben aztán gyakran elakadt a labda. Úgy érzem, ezt azonban nekünk sikerült hamarabb megszoknunk."
A második félidőben egy harcosabb hazai csapatot láthatott a publikum.
„Több mindent is átbeszéltünk a szünetben, felhívtam a figyelmet a középpályán eladott sok labdára, s arra, hogy sokkal jobban ki kell használni a széleket. A lényeg mégis az volt, hogy meg kellett győznöm a játékosainkat, meg lehet nyerni ezt a mérkőzést, ők pedig mindezek mellé tették az akaratukat, feljavult futóteljesítményüket."
Remekül sikerült az újonnan igazolt labdarúgók beilleszkedése, Müller fontos gólt szerzett.

„Zsoltot régóta ismerem, s tudom, hogy több poszton is bevethető, amit be is bizonyított a mérkőzésen. Rajta kívül többen nyújtottak egészen kiemelkedő teljesítményt. Kezdjük a kapus Sztevanoviccal, de Mátyus, Jäkl és Vincze is átlag felett futballozott. Mindezek ellenére mégis azt mondom, azért tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, mert csapatként, egymást kiegészítve játszottak az ETO labdarúgói."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden nagyon csodálatos

Az első két nap után tökéletesen elégedett az Európai Úszóliga (LEN) az EB balatoni versenyeinek… Tovább olvasom