Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Győri ETO - Közelebb a megoldás?

A múlt héten írtuk, hogy a Rába ETO NB I-es futsalcsapata, pontosabban a klubot működtető kft. mentheti meg a nehéz anyagi helyzetbe kerülő Győri ETO FC-t.

A nyilatkozattal kapcsolatban Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke a jogi megoldás részleteiről nem akart nyilatkozni, azt azonban elmondta, minden segítséget megadnak, hogy az élvonalbeli nagypályás csapat megmeneküljön.

Információink szerint az ETO FC-nél ezzel kapcsolatban tartottak nemrég egyeztetést.

Megkérdeztük Drucskó Zoltán, történt-e előrelépés.

„Valamelyest haladtunk előre, tisztább lett a kép, de további egyeztetésekre lesz még szükség. Tegnap az önkormányzattal is újra leültünk, s nemsokára egy úgynevezett normakontroll miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseihez fordulunk. Ahogy korábban fogalmaztam, minden segítséget megadunk, s úgy vélem, ha mindenki legalább annyira akarná a csapat megmentését, ahogy mi, sokkal könnyebb lenne. Az egyik fél megteremtette a megoldás lehetőségeit, de ennek végrehajtása nem egyoldalú" – fogalmazott Drucskó Zoltán.
Tegnap este Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Győr polgármestere „állta az ütéseket" a 3 menet Havas Henrikkel stúdiójában. A legfontosabb téma természetesen a Győri ETO FC futballcsapatának sorsa volt, a klub a Quaestor-botrány kirobbanása után került súlyos helyzetbe. Borkai a műsor felvételén elmondta: 40 százalék esélyt lát arra, hogy sikerüljön megmenteni a csapat számára az életet jelentő licenct. Befektetők már lennének, ám licenc nélkül ők sem tehetnek semmit a klubért.

„Nagyon pozitív dolog, hogy az összes játékos azt mondta, kitartanak a bajnokság végéig" – nyilatkozta Borkai, aki hozzátette, hogy bár többször felmerült, hogy nincs pénz az egyesület kasszájában, tudomása szerint a működéshez, valamint az utánpótláscsapatok utazásához szükséges összegek „rendben vannak" jelen pillanatban.

„A licencjogok megtartása a legfontosabb történet – jelentette ki a polgármester. – Ha nincs meg a licenc, akkor vége a dalnak a futballcsapat számára. Sok ember aláírása kell ahhoz, hogy ezt a jogi kérdést rendezni lehessen és a kérdést a befektetői pénzek sem oldják meg. Három nagyon komoly befektető is jelentkezett Ang- liából, Olaszországból és Magyarországról is. Itt a licencjog megtartása a gond, a jog az ETO FC Kft.-nél van, hiába érkezik valaki sok pénzzel, nem teheti meg… Van olyan befektető, aki opcionálisan is megvásárolná, de ehhez is kell az ügyész engedélye, a tulajdonos aláírása" – mondta a sport- és városvezető a Sportklub kamerái előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kuyt ismét a Feyenoord játékosa lesz

Kilenc év után visszatér a Feyenoord labdarúgócsapatához 104-szeres holland válogatott játékos,… Tovább olvasom