Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Győri döntetlen az FTC otthonában

Izgalmas és parázs hangulatú mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Győri ETO FC együttese a Ferencváros otthonában az NB I 24. fordulójában. Kétszer is vezetett az ETO, de az utolsó ferencvárosi találat érdekes körülmények között született.

Izgalmas első félidőt láthattak a nézők, amelyen már a találkozó 15. percében Trajkovic megszerezte a vezetést a Győri ETO FC együttesének. A gól után is a győriek előtt adódott hatalmas lehetőség, de Strestik centikkel lőtt a jobb oldali kapufa mellé.


Sokáig nem tartott a vendégek előnye, Beliczkynek köszönhetően szépített a Ferencváros. A bekapott gól után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a győriek és három percen belül Djodjevic szerezte meg ismét a vezetést.


A folytatásban tíz perc elteltével Koltai növelhette volna még az előnyt, de a lövése a kapufát találta el, így 2-1-es győri vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.A szünet után valamelyest visszább esett az iram és a játék színvonala is, egyre többet hibázott mindkét együttes.

A második félidő derekától mindkét vezetőedző kihasználta az összes cserelehetőségét és rengeteg szabálytalanságot követtek el a játékosok, emiatt sem alakulhatott ki folyamatos játék.


A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát és főként a győri térfélen zajlott a játék és a találkozó 79. percében érdekes körülmények között egyenlített az FTC. Busai a gólvonalnál veszélyesen támadta meg Stevanovicot, de a játékvezető sípja néma maradt.


Az utolsó tíz percben még próbálkozott az ETO, de újabb találatot nem sikerült szerezniük, így 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.


FERENCVÁROS – GYŐRI ETO FC 2-2 (1-2)

Albert-stadion, 5500 néző. Vezette: Iványi (Szpisják, Albert)


FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Sváb – Jovanovic, Beliczky., Józsi (Busai 73.), Hakola (Zsivóczky 69.)– Pölöskei P (Oláh 55.). Simic. Vezetőedző: Détári Lajos.


ETO: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Fehér Z., Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovic – Varga R. (Dudás 75.), Strestik (Ahjupera 67.), Koltai (Dinjar 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.


Gólszerző: Beliczky (21.), Simic (79.), ill. Trajkovic (15.), Djordjevic (24.)


Sárga lap: Balog (26.), Józsi (34.), Pölöskei (54.), Jovanovic (88.), ill. Kamber (20.), Babic (49.), Strestik (50.), Varga R. (71.), Trajkovic (80.)


Edzői értékelések:


Détári Lajos: - A mérkőzés után szeretnék megnézni néhány szituációt, mert többször is tévedett a játékvezető ellenünk. Piros lapot kellett volna adnia Vargának is labdaelrúgásért, de ez sem történt meg. A játékosok jól küzdöttek és egy jó csapat ellen játszottunk döntetlent.Pintér Attila: - Jó mérkőzést játszottunk, több lehetőségünk is volt, amelyet sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Nem szeretnék foglalkozni a játékvezetőkkel, de az utolsó gól érdekes körülmények között született. A játékosaim elmondása szerint a játékvezető fújt az esetnél, ezért megálltak.

Gratulálok a játékosoknak, jól küzdöttek és az utolsó tíz percben Djordjevic sérülése miatt emberhátrányban is tartották magukat.Online közvetítés:


Vége a mérkőzésnek!


90.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.


88.p. Jovanovic kapott sárga lapot Pátkai felrúgásáért.


85.p. Djordjevic feje felszakadt, még mindig ápolják a pálya szélén.


80.p. Trajkovic kapott sárga lapot reklamálásért.


Ferencvárosi szögletet követően Djordjevic és Klein fejelt össze az ötös vonalánál, de a játékvezető sípja néma maradt. A labda Simic elé került, akinek hat méteres lövését Stevanovic bravúrral hárította, de Simic érkezett és a kapuba kotorta a labdát. A ferenvárosi játékos talppal előre ment a labdáért, de ezúttal sem fújt a játékvezető.


79.p. Egyenlített a Ferencváros! 2-2


75.p. Varga helyére Dudás érkezett.


73.p. Józsi Busai váltotta a Ferencvárosnál.


72.p. Simic 25 méteres, lapos lövése a kapu jobb oldala felé tartott, de Stevanovic magabiztosan védett.


71.p. Varga kapott sárga lapot Balog visszahúzásáért.


69.p. Hakola helyére Zsivóczky érkezett.


69.p. Hakola beadása után Simic fejelt 8 méterről kevéssel a győri kapu fölé.


67.p. A két gólpasszt jegyző Strestik helyére Ahjupera érkezett.


64.p. Völgyi szabadrúgása veszélyesen csavarodott Trajkovic felé, de Jova menteni tudott a győri játékos elől.


59.p. Beliczky 13 méteres lapos lövését Stevanovic magabiztosan hárította.


58.p. Óriási helyzeteket hagyott ki az ETO! Pátkai találta el a kapufát 4 méterről, majd ismét próbálkozhatott ugyan onnan, de Jova bravúrral hárított. A kipattanó labda Kamber elé került és lőtt 12 méterről, ám a ferencvárosi kapus ismét nagyot védett.


56.p. Cserélt Pintér Attila is. Koltait Dinjar váltotta.


55.p. Pölöskei helyére Oláh érkezett.


53.p. Pölöskei kapott sárga lapot, mert a ferencvárosi játékos nem akart időben cserélni.


51.p. Hakola távoli lövése kevéssel ment el a győri kapu mellett, de Stevanovic szándékosan nem ért a labdába.


50.p. Strestik kapott sárga lapot Hakola felrúgásáért.


49.p. Babic kapott sárga lapot, Simiccsel szemben szabálytalankodott.


Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.


Ferencváros - Győri ETO FC 1-2


Vége az első játékrésznek!


45.p. Pölöskei 25 méterről elvégzett szabadrúgása méterekkel ment el a győri kapu fölött.


43.p. Völgyi szabadrúgása után Kamber fejelt a ferencvárosi kapuba, de a játékvezető jogosan nem adta meg a gólt lesállás miatt.


41.p. Továbbra is jó irámú mérkőzést láthantak a nézők, viszont az elmúlt percekben egyik együttes sem dolgozott ki helyzetet.


34.p. Józsi kapott sárga lapot!


32.p. Gyors győri ellentámadást követően Koltai 14 méterről, éles szögből találta el a jobb oldali kapufát.


30.p. Ferencvárosi szabadrúgás után Hakola 24 méteres lövése tartott a kapu jobb felső sarka felé, de Stevanovic hatalmas bravúrral szögletre ütötte a labdát.


26.p. Balog kapott sárga lapot!


26.p. Jovanovic csúsztatása után Simic fejelt 5 méterről, ám Stevanovic bravúrral védett.

24.p. Völgyi jobb oldali szögletét a hosszú oldalon álló Strestik fejelte vissza az érkező Djordjevic felé, aki 6 méterről lőtt a léc alá.

24.p. Ismét vezet az ETO! 1-2


21.p. Jovanovic lövését bravúrral védte lábbal Stevanovic, de a labda ismét a játékoshoz került, aki az üresen álló Beliczkyhez passzolt, így ferencvárosi középpályás 4 méterről lőtt a győri kapuba.

Egyenlített a Ferencváros! 1-1


20.p. Kamber kapott sárga lapot, Jovanovic ellen szabálytalankodott.


17.p. Újabb hatalmas győri lehetőség! Strestik kapott szép labdát, de ezúttal egyedül akarta megoldani helyzetet és lőtt 8 méterről kevéssel a kapu jobb oldala mellé.

Strestik adott gyönyörű labdát a védők mögé befutó Trajkovicnak, aki 17 méterről lőtt laposan Jova mellett a kapu jobb oldalába.

15.p. Góóóóóóól, Trajkovic! 0-1


A győriek győzelem esetén megelőznék a listavezető Debrecent, hiszen a hajdúságiak gólnélküli döntetlent játszottak a Paks otthonában.

7.p. Valamelyest a győrieknél van többet a labda, ám újabb helyzetet nem láthattak a nézők.

3.p. Völgyi jobb oldali szabadrúgása után a hosszú oldalon álló Djordjevic kotorta estében kapura a labdát, de Jova magabiztosan hárított.


A hazaiak kezdték a mérkőzést!A tavaszi idényben még veretlen, Pintér Attila irányítása alatt öt bajnoki mérkőzésen győztes Győri ETO FC a táblázat 9. helyén álló Ferencváros otthonában lép pályára.

Pintér Attila, a győriek mestere bízik a három pont megszerzésében.
"Biztos, hogy egy jó hangulatú stadionban fogunk pályára lépni, minket is fel kell, hogy dobjon ez az atmoszféra. A három pont megszerzéséért mindet el kell követnünk." – mondta el a vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

A szakember számára különleges mérkőzés lesz, egy korábbi interjújában így fogalmazott: „Sosem titkoltam, hogy sokat, sőt még annál is többet köszönhetek a Ferencvárosnak. A kilencedik kerületben lettem Pintér Attila, ott ismertek meg az emberek. Talán még azt is hozzátehetem, hogy ott kedveltek meg. Akár labdarúgóként, akár edzőként voltam a klubnál, a szurkolók tiszteltek és becsültek, igaz, mindig igyekeztem rászolgálni a szeretetükre, egyúttal viszonozni."


Ezúttal viszont csak az ETO győzelme a legfontosabb számára, így szombaton is a három bajnoki pont begyűjtése a cél.

A győrieknél továbbra is sérült Simon, Ji-Paraná és Alekszidze, így rájuk biztos nem számíthat a vezetőedző.

A várható kezdőcsapatok:
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovic, Busai, Kulcsár D., Józsi, Junior – Pölöskei P. Simic. Vezetőedző: Détári Lajos.

ETO: Stevanovic - Djordjevic, Babic, Fehér Z. - Tokody, Pátkai, Kamber, Völgyi - Trajkovic, Strestik, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.


A mérkőzésről online tudósítást adunk 17.30-tól.

Olvasóink írták

 • 20. boberto 2012. április 15. 10:30
  „csatlakoznék RP-hez, legyünk minél többen!!!Fájó ez az x, de még semmi sincs veszve, a Loki rossz formában van!Most kellene a csapatnak a buzdítás!”
 • 19. Contar 2012. április 15. 08:12
  „Ez az előzési lehetőség sajnos kimaradt!

  Mérkőzés utáni edzői nyilatkozatokban nem tudom mért szerepel, hogy szeretném megnézni majd a videót! A játékvezetők ténykedésével foglalkozzon a játékvezető-bizottság.Utólag visszanézve lehet pár esetet fordítva látni, de akkor és ott a pályán egy pillanat alatt kell dönteni, és az akkori dolgok lesznek a hivatalosak! Az edző elemezze a saját csapatát, melyik szituációban döntött rosszul egy-egy játékosa.

  Nem értem egyes edzők mért irányítják kézjelekkel és bekiabálásokkal szinte az egész mérkőzés alatt a játékosaikat.Nem beszélték meg előre a taktikát? A játékosok nem tudják hogyan helyezkedjenek védekezésnél, vagy támadásnál? Nem találják a helyüket a pályán? Elhiszem, hogy vannak olyanok, akik állandó irányításra szorulnak, de engem idegesítene és biztos hibáznék is, ha a főnököm egész munkaidő alatt a hátam mögött állna és folyamatosan mondaná, hogy mit csináljak!

  Hajrá ETO !”
 • 18. Gőcze_László 2012. április 15. 07:40
  „Az első félidőben egy ETO játékos mozdulatát, veszélyes játék címén, szabadrúgással büntette a spori, annak ellenére, hogy az ellenfelét nem, de a labdát eltelálta a játékosunk.
  Az ominózus gólt(?) közvetlenül meglőzve a Fradi támadója fülölről lefelé irányuló talpaló mozdulattal támadta a gólvonal előtt fekvő kapusunkat, akinek végülis a térdéről vagy combjáról pattant a kapuba a labda. A támadó mozdulata semmivel nem volt veszélytelenebb, mint az előzőben jelzett, csak a megítélése volt ellentétes.”
 • 17. drKotász 2012. április 15. 00:24
  „9. apokalipszis
  De, ez csak rajtunk múlt.”
 • 16. TNA85 2012. április 14. 22:52
  „9. apokalipszis
  Csak annyira támadott a fradi, amennyire mi engedtük neki. Ők viszont az egész meccsen engedtek minket játszani, csak valahogy 50-60 perc után nem volt már kedvünk hozzá.”
 • 15. RP 2012. április 14. 22:29
  „Bosszantó meccs volt. Én is úgy érzem, hogy több támadást kellett volna vállalni és nem csak az elégséges szintet. Persze lehet, hogy ez csak kívülről tűnt így. Remélem ez az "érdekes" gól a végén még jobban összekovácsolja a csapatot, és ugyanilyen lelkesedéssel játszik a hátralévő, sorsdöntő meccseken. Jövő vasárnap kell a segítség a csapatnak, legyünk minél többen.”
 • 14. RickCartman 2012. április 14. 21:16
  „ne a bíróval foglalkozzatok, az egész magyar enbéegy színvonalát jelzi, hogy eto és debrecen szintű csapatok versengenek a bajnoki címért, ez jár nekünk, oszt jónapot”
 • 13. pörkölt 2012. április 14. 21:03
  „ja és Djordjevicnek respect, hogy visszaállt az eset után, pedig amikor a hordágyon vitték azt hittem sokkal komolyabb a dolog.”
 • 12. sprite 2012. április 14. 21:01
  „Miért nem verjük meg azt a csapatot, akit megtudnánk?????
  Ez az ETO kategóriákkal jobb csapat, de nekünk bekkelni kelll!!!!

  Minden támadásunk gólveszély volt, de mi nem támadunk, védekezzünk, hátha kapunk egyet!!!!!
  Jó voltál Pinyő. Szabálytalan gól volt, de ez jár az ilyen hozzáállásért.”
 • 11. pörkölt 2012. április 14. 21:01
  „Détári Lajos: - A mérkőzés után szeretnék megnézni néhány szituációt
  hát demizson döme 2. gólotoknál jól nézd meg a favágó busait mit művel, jó hogy nem taposta le Szasát...
  a másik jelenet ami bennem maradt amikor Pátkait sípcsonton rúgják a bíró előtt 1m-re és simán tovább engedi.”
 • 10. boberto 2012. április 14. 20:58
  „Engem ez a meccs kísértetiesen emlékeztetett a haladás ellenire. vezettünk, helyzeteink voltak egy kapura szinte teljesen veszélytelen csapat ellen, de nem mentünk rá arra, hogy eldöntsük a meccset.Ők mentek becsülettel, küzdöttek, aztán csak begyömöszölték a kapunkba a labdát. Pontosabban végül mindkét esetben a mi játékosaink ügyetlenkedték be a labdát. Óriási pech!Bezzeg a Loki milyen mákos gólokat szerzett!!Sajnos, ez döntő lehet a végén:(”
 • 9. apokalipszis 2012. április 14. 20:55
  „Nem leálltunk,ha nem az ellenfél is a pályán volt! Ne képzeljük már ,hogy egy eredmény csak rajtunk múlik.”
 • 8. TNA85 2012. április 14. 20:19
  „Miért álltunk le 2-1-nél a második félidőben? Jogtalan fradi góllal ugyan, de megérdemeltük ezt az ikszet. Visszaköszönt a Pintért-taktika az utolsó fél órában, nem is lehetett más a vége. Hajrá, ETO!”
 • 7. banderas71 2012. április 14. 20:08
  „Te szerencsétlen budai még mindig itt vagy leragadva!Miért nem azt veszed észre hogy ez a tetü bíró ellenünk fújt avégén!De ettől függetlenül ha belőjük helyzeteinket simán nyerünk.Hajrá ETO!!”
 • 6. t-m 2012. április 14. 20:02
  „Ez kevés lesz a bajnoki címhez, megint elhullajtottak két értékes pontot.
  Fehérvár ellen ez döntetlenre sem lesz elég.”
 • 5. junipoli 2012. április 14. 19:36
  „Pedig ezt győzelemnek számoltam be...

  Nem bírom tovább, leírom. Sokadszorra nem értem Pintér Attila cseréit. Leginkább Ahjupera behozatalát. De általában: rendszeresen lehozza azokat a labdabiztos srácokat, akik meg tudnák tartani a labdát, és tudnának is mit kezdeni vele.”
 • 4. boberto 2012. április 14. 19:32
  „Pintér ezt elbaltáztad!!!Botlik a Debrecen, itt a nagy lehetőség, vezetünk is, és aztán el kezdünk bekkelni...Ahjupera egy katasztrófa, rendbe kellene tenni!”
 • 3. BudaiKr 2012. április 14. 18:05
  „Köszönjük Tarsoj úr az edző válltást! csertöivel most 10 pontos hátrányba volnánk!”
 • 2. pörkölt 2012. április 14. 17:19
  „Győzni kell és elfoglalhatjuk méltó helyünket :)”
 • 1. csikar 2012. április 14. 16:14
  „Fordítva: Babics, Dzsordsevics. Hajrá ETO!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínai Nagydíj: Rosbergé a pole, a Mercedes az első sorban

Fölényes győzelemmel zárta az időmérőt a Mercedesszel Nico Rosberg, akinek ez az első pole pozíciója. Mellette Schumacher, majd Kobajasi és Raikkönen. Tovább olvasom