Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Győri döntetlen a Pécs ellen

Gyönyörű tavaszban játszott gól nélküli döntetlent a Győri ETO hazai pályán a Pécsi MFC csapatával.

GYŐRI ETO FC - PÉCSI MFC: 0-0

7. p: Müller végzett a jobb oldalról szögletrúgást, a középre berobbanó Stark azonban jócskán a pécsi kapu fölé fejelt.

26. p: Brnovic átadása után Pákolicz középen, a kaputól 13 m-re került kecsegtető helyzetbe, ám mielőtt lőhetett volna, Kulcsár megelőzte a győri középpályást.

49. p: Nógrádi 22 m-es veszélyes lövését tenyerelte ki Sztevanovic.

50. p: Kovács Z. hibája után Nógrádi került nagy helyzetbe, s már a kifutó Sztevanovic mellett is elgurította a labdát, azonban a visszaérkező Kovács Z. még a gólvonal előtt tisztázott.

62. p: Müller egy bal oldali szabadrúgásból kanyarította középre a labdát, Kovács Z. fejesét azonban fogta Herbert.

66. p: Wittrédi váratlanul, takarásból, 22 m-ről lőtt kapura, a labda fél méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

72. p: A legnagyobb hazai helyzet maradt kihasználatlanul. Bajzát kiválóan ugratta ki Brnovicot, aki a bal oldali ötös sarkáról Herbert mellett pörgetett kapura, Szabados azonban bevetődve szögletre vágta a labdát.

84. p: Czanik cselezte a bal oldalról középre magát, majd Nyári elé játszott, a győri játékos laposan, 18 m-ről lőtt kapura, Herbert ujjheggyel szögletre tornázta a labdát.

Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a győriek pályaedzőjének, Szabó Ottónak az édesanyja hunyt el a napokban.

Mindkét oldalon akadt bőven hiányzó, az előzetesen megadotthoz képest a hazaiaknál Mátyus és Jäkl, míg a pécsieknél Sztipánovics nem volt ott a kezdőben.

Lehet, ez is közrejátszott abban, hogy bizony eléggé felejthetőre, gyenge színvonalúra sikeredett az első negyvenöt perc. Kimondott ziccert egyik oldalon sem tudtak kialakítani a csapatok, a győriek részéről nyoma sem volt annak a lendületnek, amit a Zalaegerszeg ellen mutattak be Bajzáték. Sőt, tudatosabb elemeket bizony pécsi részről lehetett többet felfedezni. Nem is tetszett a teljesítmény Klement István vezetőedzőnek, aki már alig több mint fél óra után cserére szánta el magát. A váltást hamarosan, négy perc múlva újabb követte, igaz, az csak később derült ki, hogy Varga Róbertet azért kellett lehívni a pályáról, mert mandulagyulladása miatt nehezen kapott levegőt.

Fordulás után szerencsére élvezhetőbbé, élénkebbé vált a játék, s ez helyzetekben is megmutatkozott. Az már más kérdés, hogy a Gyirmótra érkező belga játékosmegfigyelők ezt már nem láthatták, mert a szünetben elköszöntek vendéglátóiktól. Az első nagy gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, ám Nógrádi nem volt elég határozott. Később le is cserélte őt Keszei Ferenc vezetőedző, a helyére beállt fiatal Wittrédi azonban még gyakrabban hozta zavarba a győri védelmet, amelyben egyébként Stark Péter egészen kiváló produkciót mutatott be. Persze a másik oldalon is akadt ekkor már lehetőség. Brnovic gólörömét a csupa szív és rendkívül lelkesen futballozó, rutinos Szabados akadályozta meg, s akár a fiatal Nyári lövése is beakadhatott volna.

A haloványra sikerült első negyvenöt percet követően már több futballra emlékeztető momentum is akadt a mérkőzésen, amelyen láthatóan jól felkészült az ETO játékából a tavasszal eddig remekül futballozó Pécs. A vendégek helyenként tudatosabb játékuknak köszönhetően végül megérdemelten vitték el az egy pontot a zöld-fehérek ideiglenes otthonából.

Klement István (Győr): - Sajnos ma nem tuduk kiszolgálni egyre szaporodóés lelkes szurkolóinkat. Az eredményt igazságosnak tartom.

Keszei Ferenc (Pécs): - Talán nem tűnik nagyképűségnek, de úgy érzem, taktikailag a hazaiak fölé nőttünk ezen a mérkőzésen.Két jó formában futballozó támadójukat sikeült megfelelően semlegesíteni. Átlago színvonalú, ám jó iramú meccs volt.

Szeitz Tibor

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi négy edzés pekingért

A héten Sopronban edzőtáboroznak a legjobb magyar BMX versenyzők. Nyikos Tivadar szövetségi kapitány nem kíméli a pekingi kvalifikációért nyeregbe pattanó versenyzőket. A nyolcfős keretből öten soproniak, Kotsis Klára, Mészáros Krisztián, Prájczer Péter, Radasics Vilmos és Rozsenich Gábor. Jelenleg Sopronban készül még Gencsapátiból Vincze Bálint. Tovább olvasom