Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Győri Audi ETO: Yvette Broch nem tér vissza a szezonban, Görbicz Anita a BL-ben is lesz irányító

A Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendégeként beszélt az elmúlt pár hónapról, a nehézségekről, az esélyekről, és a szezon hátralévő részével kapcsolatos várakozásokról.
A beszélgetésből az is kiderül, hogy Yvette Broch vélhetően nem tér vissza a szezonban, Tomori Zsuzsa viszont bevethető lesz 3 hét vagy 1 hónap múlva, Görbicz Anita pedig a BL-ben is fog irányítót játszani. 
 
˝Úgy gondolom, Yvette visszatérése sajnos annyira bizonytalan, hogy egyelőre nem tudok azzal számolni, hogy visszatér a közeljövőben, és hiba is lenne, ha ezzel foglalkoznánk, és erre áldoznánk bármennyit az energiánkból. Természetesen nagyon várjuk vissza, és szeretnénk, ha köztünk lenne, de azt tudomásul kell vennünk, hogy nincs itt, és ha itt is lenne, számolnunk kell azzal, hogy májusban edzett utoljára, és mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van, hogy hiphop visszaáll" – válaszolta Danyi Gábor arra a kérdésre, hogy a csapat kiváló holland beállója, Yvette Broch visszatérhet-e ebben a szezonban. Azt elárulta, a fiatal Varga Emőke hamarosan felépül, őt is ki lehet majd próbálni. „Azt szeretném letisztázni személyesen, hogy Anna Mette Hansen és a többiek nem beállók, pótcselekvésként játszanak azt. Dániában is és mindenhol megnyugodhat mindenki. Adott esetben 5-10 percre be tud menni valaki, és tud segíteni. Ő erre kiváló alany, hiszen a csapatért mindent megtesz, mint bármelyik játékos. De inkább a szélsők azok, akik ilyenkor egy panelszerepet be tudnak tölteni." 
Yvette Broch felfüggesztette a kézilabda pályafutását, visszatérése bizonytalan. Fotó: gyorietokc.hu
Yvette Broch felfüggesztette a kézilabda pályafutását, visszatérése bizonytalan. Fotó: gyorietokc.hu
„Görbicz Anita egyszerűen olyan fantasztikus, olyan kvalitásokkal rendelkezik, hogy amit ő tud szélen, a lövő repertoárja adva van, azt sok szélső sem tudja. De vele edzésen nem kell gyakoroltatni a dolgokat, mert a kisujjából kirázza. Amikor beállítom középre vagy kettesbe, mert nálunk teljes átmenet van a belső posztokon, akkor ott lubickol. Most már kicsit kevesebbet, de biztosan szerephez fog jutni középen nem csak bajnokin, de a BL-ben is" – nyilatkozta Görbicz Anitával kapcsolatban, aki inkább a szélen szerepel, de magyar bajnokin játszott már irányítót is.

A balkezes Nora Mörk térdsérülés miatt kidőlt, így ideiglenes megoldást igényelt a jobbátlövő poszt, ahol Nycke Groot, Stine Oftedal, Veronika Kristiansen és Anne Mette Hansen is feltűnik néha. Szóba került Tomori Zsuzsa is: „Aki a legjobban tud jobbkettőben játszani az Tomori Zsuzsi. Ő jobban játssza a jobbkettőt, mint a bal kettőt. Őt nagyon várjuk úgy 3 hét vagy 1 hónap múlva."

A teljes beszélgetés, és videó elérhető itt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kézis lányok a DAC-meccsen

Az Audi-ETO kézilabdacsapata lesz a vendége a szombati Dunaszerdahely-Nyitra szlovák bajnoki… Tovább olvasom