Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Győri Audi ETO - Estelle Nze Minko világ- és Európa-bajnok kézilabdázó Győrben folytatja

Nyártól a Győri Audi ETO-nál folytatja pályafutását a Siófok francia kézilabdázója, Estelle Nze Minko.
2019 nyarától zöld-fehér mezt húz és két szezonon keresztül a Győri Audi ETO KC csapatát erősíti Estelle Nze Minko. A francia válogatottal legutóbb Európa-bajnok, 2017-ben világbajnoki aranyérmet is ünneplő irányító a nemzeti csapat után új klubjában, a Bajnokok Ligájában is bizonyítana.

Folytatódik a 2019/20-as szezon keretének kialakítása Győrben. A klubvezetés által korábban már közölt 20 fős keret névsora hamarosan véglegessé válik. Irányító poszton Estelle Nze Minko érkezésével lesz teljes a karmesteri pozíció.

Sokáig nem kellett keresgélni erre a posztra, hiszen Estelle Nze Minko karrierjét már jó ideje nyomon követtük. Remek adottságú gyors játékosról van szó, aki remekül lát a pályán. Tehetségét jelenlegi csapatában és a francia válogatottban is igazolja. Örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és biztos vagyok benne, hogy Stine Oftedallal közösen remekül megoldják majd a következő szezontól a irányítói feladatokat" - mondta dr. Bartha Csaba elnök.

Nagyon örülök, hogy jövőre a Győri Audi ETO KC-ben szerepelhetek. A világ legjobb csapatáról van szó, ahová örömmel megy az ember. Minden évben komoly célokat tűznek ki a csapat elé, ami megegyezik saját céljaimmal: a legjobbnak lenni! Jó lesz ismét a Bajnokok Ligájában szerepelni és szeretném teljesítményemmel bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban"

– nyilatkozta Estelle Nze Minko.
Forrás: IHF
A francia játékos nyáron Siófokról érkezik Győrbe. Franciaországgal világ- (2017) és Európa-bajnok (2018) lett, valamint ezüstérmet szerzett a legutóbbi ötkarikás játékokon Rio de Janeiro-ban. Korábbi csapatával, a francia Fleury-vel szerepelt már a legrangosabb női klubversenysorozatban, az EHF Bajnokok Ligájában a 2015/16-os kiírásban.
A 2019/20-as szezon eddig közölt bejelentései alapján a Győri Audi ETO KC jövő évi kerete jelenleg a következő

Kapusok: Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud
Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlikova
Jobbátlövők: Kürthi Laura
Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal,
Beállók: Kari Brattset, Beatrice Edwige
Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronika Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

A jobbátlövő posztra még két név bejelentése várható a közeljövőben, ezen kívül a keret a következő szezonra véglegesnek tekinthető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Döntetlent játszott hazai pályán az ETO - fotók

Futsal - Döntetlent játszott hazai pályán az ETO - fotók
A Piliscsaba volt az ETO SZC vendége hétfőn, 1-1 lett a végeredmény. Tovább olvasom