Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Győrből kerültek ki az év edzői

Elismerésben részesültek Csongrádon az edzői fórumon a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub szakvezetői.

Komoly elismerésben részesültek a közelmúltban Csongrádon rendezett edzői fórumon a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub szakvezetői. Ketten is kiérdemelték az év edzője címet.

Nemrég Csongrádon rendezett edzői fórumot a Magyar Evezős Szövetség, melyen értékelték az idei eredményeket. Győri szempontból örömteli, hogy Écsi Antal lett a legjobb ifjúsági edző, míg Vaczula István sorrendben harmadszor bizonyult a legjobb nevelőedzőnek.

Beérett a munkája

Écsi Antal öt évvel ezelőtt vezetőedzőként tért vissza a klubhoz, s mint mondta: az idei eredmények azt bizonyították, hogy az elmúlt időszakban elvégzett munka most érett be igazán:

„Rengeteget dolgoztunk az elmúlt években, s ennek eredményeként az idei esztendőben hazai és nemzetközi vizeken is jó eredményeket értünk el. Külön kiemelném a Tolnay Béla, Kalmár Gergely kétpárt, mely a korosztályos világbajnokságra is kijutott, s ott hetedik helyen végzett. Ugyancsak dicséretes volt Gál-Tóth Csongor és Horváth Tamás negyedik helye egy színvonalas angliai regattán" – mondta Écsi Antal, aki az 1980-as évek elején kezdett edzősködni.

Az olimpia a cél

„Tíz év után megszakadt a kapcsolatom a sportággal, elmentem tanítani. Az iskolában a mai napig tanítok, de miután újra felkértek edzősködésre, természetesen örömmel tértem vissza, s jó érzés tudni, hogy eredményes s mások által is elismert munkát végeztünk kollégáimmal. Nekik ugyanis nem kis részük volt a sikerben. Az élet persze nem áll meg, sokat kell dolgozni a jövőben is, ugyanis bízom benne, hogy ha a pekingi olimpián nem is, de a londonin már lesz győri versenyző" – tette hozzá a győri klub vezetőedzője.

Sorrendben a harmadik siker

Vaczula István sorrendben harmadszor lett az év nevelőedzője, ám ő továbbra sem tulajdonít túlzott jelentőséget az elismerésnek.
„Természetesen jólesik, hogy tisztelik a munkámat, de ez jórészt a gyerekeknek köszönhető. Nélkülük én nem tudnék ilyen díjakat kapni" – kezdte szerényen az edző.

Vaczula István 1970 és 1980 között maga is evezett, Bognár Imre neveltje legjobb eredményét versenyzőként az IBV-n érte el, ahol négypárban hatodik lett. Pályafutását hamar befejezte, s 1980 után húsz évig teljesen eltávolodott a sportágtól.

Változatlan ars poetica

„Miután visszatértem, segédedzőként dolgoztam, majd 2001-
ben megszereztem az edzői képesítést is, így önálló csoportot kaptam. Azóta minden évben szorgalmas, tehetséges gyerekekkel dolgozhatom. Az idei csoportból mindenképpen ki kell emelnem a Bártfai Péter, Bénes Dániel, Molnár Gergely, Bihari Tamás és Tóth Ádám kormányos alkotta négypárt, mely egy országos második helyezést ért el az ob-n. Úgy gondolom, belőlük még lehet valami" – folytatta Vaczula István, aki hozzátette, ars poeticája az évek során nem változott: továbbra is az elsődleges célja, hogy a gyerekek megszeressék az evezést, örömmel járjanak le a csónakházba.

Vaczula István egyébként jövőre már a serdülőkkel foglalkozik, ám egy tanuló négypárt megtartott magának. Őket ugyanis szintén nagy reménységnek tartja.

A klub további két edzője közül Halmainé Mészáros Éva az ifjúsági, Töreki Marianna pedig a nevelőedzők között harmadik lett.

Olvasóink írták

  • 1. Vélemény 2008. július 15. 11:19
    „Hát igen... A jó edzőt kirugják a szart meg meghagyják ez van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolja az athéni ügyészség a doppingoló atlétákat

Az athéni ügyészség vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint edzőjük, Hrisztosz… Tovább olvasom