Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

Győrből igazgatja a szakmát

Kajak-kenu - Nem érte teljesen váratlanul a győri Weisz Róbertet, hogy a magyar szövetség felkérte szakmai igazgatónak, de azért meglepődött a kérésen. Nem szeretne teljesen lemondani az edzősködésről sem, bár erre azért jóval kevesebb ideje lesz. A felnőtt- és utánpótlás-válogatottak kapitányának kinevezésébe nem szól bele.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Weisz Róbert, a győri Graboplast VSE edzője, az ifjúsági és serdülőválogatott kapitánya lett a magyar szövetség szakmai igazgatója. A kinevezés csak részben érte váratlanul a szakembert.

„Miután a szövetség döntött arról, hogy létrehozza ezt a posztot, már szóba került, hogy akár én is elláthatnám ezt a feladatkört, de azt gondoltam, lesz egy pályázat. Ezért volt meglepetés, mikor egyszer csak nekem szegezte az elnökség a kérdést: vállalnám-e a munkát? Bevallom, ekkor már nem sokat gondolkodtam, igent mondtam" – kezdte Weisz Róbert, akinek nem lesz teljesen újszerű ez a munka, hiszen sok olyan feladata is lesz, melyeket eddig is ellátott.

 „Az utóbbi években rengeteg háttérmunkát végeztem, a feladatom nem abban merült ki, hogy edzettem Győrben a csoportomat, valamint az utánpótlás-válogatottakat. Szinte teljes egészében az én felügyeletem alá tartozott a hazai versenyrendszer, a klubokkal való kapcsolattartás, a Héraklész-programban is volt dolgom bőven. Ezek most is megmaradnak, emellett kell koordinálni a felnőtt- és az utánpótlás-kapitány munkáját. Utóbbi egyébként gyakorlatilag a teljes fiatal garnitúrát megkapja, vagyis az ifik és a serdülők mellett az U23-as korosztályt is felügyeli. Mint azt már korábban éppen én nyilatkoztam, a kapitányok megőrzik önállóságukat, az én munkám nem a válogatott keretek és a felkészülési program összeállítása lesz, ez megmarad a kinevezett szakemberek autonómiájának. Persze egy hosszú távú, a londoni olimpián is túlnyúló szakmai program kidolgozását meg kell csinálni, de a mindennapok munkájában ennek kevesebb hatása lesz" – folytatta az igazgató, akinek nem lesz beleszólása a kapitányok kinevezésébe.

„Nem is szerettem volna ebbe belefolyni. Az elnökség dönt, én nem vagyok elnökségi tag, így még egy szavazati jogom sem lesz. Úgy gondolom, jobb is így" – mondta Weisz Róbert, akinek nagy szívfájdalma, hogy az edzősködésre egyre kevesebb ideje jut.

„Eddig amolyan félember voltam Győrben, mint edző, most inkább csak negyed leszek. Nem szeretnék teljesen elszakadni a csoportomtól, de a munka nagy része kiváló kollégáimra, Szabados Krisztiánra és Horváth Péterre hárul majd. Náluk jó kezekben vannak a kenusok, de amikor tudok, azért besegítek. Az egyik feltételem ugyanis az volt, hogy ne kelljen Budapestre költöznöm, tehát maradok Győrben a vízi telepen. A mai világban ugyanis már vannak olyan megfelelő kommunikációs csatornák, melyek nem igénylik az állandó jelenlétet a szövetségben. A versenyekre ugyanúgy járok, mint eddig. Ebben nem lesz változás, s szerencsére ezt a helyzetet a családom is megszokta már, s elfogadta, így mindenben támogatnak továbbra is" – mondta végezetül a szövetség győri szakmai igazgatója.

Olvasóink írták

  • 1. PrettyWoman 2008. december 08. 16:30
    „Jó arc.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyert a SEAT Foton és a sÖrdögök is

Kosárlabda - A férfi bajnokságban hazai pályán verte a listavezető Albacomp együttesét a sÖrdögök. A… Tovább olvasom