Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Győrben félistenek között

Sebők György a hetvenes évek elején Szolnokról került Győrbe és gyorsan bejátszotta magát a kezdőcsapatba. Három sikeres év után mégis távozott az ETO-tól, ezt utólag már megbánta. A szombati meccsen biztos hazai győzelemre számít.
„Győrben még emlékeznek rám?" – kérdezett vissza a telefonban meglepetten Sebők György, a Rába ETO egykori kiváló labdarúgója, aki napjainkban Szegeden él és a hetvenes évek elején Szolnokról, az NB I/B-s MTE-től került Győrbe.

„Meg voltam szeppenve az NB I-től, hiszen szinte minden csapatban ragyogó futballisták szerepeltek – emlékezik Sebők György (63). – Orbánra, Keglovichra úgy néztem, mint a félistenekre, de szívesen sorolom Stolcz Jani, Izsáki Laci, Póczik Józsi nevét is. Somogyi József ereje teljében játszott. Mindenkivel jóban voltam, de Magyar Lajos volt a legjobb haverom. Jobbszélsőként érkeztem Győrbe, aztán Farsang Ferenc edző Pozsgai Lajos mellett beállósként szerepeltetett a védelemben."
Sebők biztos pont lett a csapatban, olyannyira, hogy a következőkben alig-alig hiányzott az összeállításból. A 90 NB I-es meccsből 85-ön játszott és 2 gólt lőtt.

„Hamar befogadtak a társak és ebben az is közrejátszhatott, hogy valóban elég jól játszottam – folytatja az egykori futballista. – A legszebb emlékeim közé tartozik, hogy a bajnokságban egy ízben bronzérmet szereztünk, utána pedig indultunk az UEFA-kupában. A bolgár Lokomotiv Plovdivot kivertük, majd a következő fordulóban a német Fortuna Düsseldorfot itthon »lerendezhettük« volna, de »csak« kettő-nullra győztünk, kint pedig hárommal kikaptunk és ezzel kiestünk a kupából."
Az ő közreműködésével került Győrbe Szolnokról Mile Sándor, aki gólerős támadóként szerződött a Rába partjára, majd a legszebb sikereit szintén védőként érte el.

A Rába ETO 1972/73-as csapata: Sebők Győrgy az álló sorban balról a negyedik.
A Rába ETO 1972/73-as csapata: Sebők Győrgy az álló sorban balról a negyedik.


„Az ETO-nál mindenki meglepődött, amikor 1975 nyarán bejelentettem, hogy vissza akarok menni Szolnokra. Nem értették az okát, hiszen stabil csapattag voltam, jól ment a foci, minek fogok megint a másodosztályban játszani. Szolnokon NB I-et akartak, megkeresték a régi játékosokat, és én igent mondtam a hívó szóra. A feljutás persze nem sikerült és utólag már százszor megbántam, hogy nem maradtam Győrben, de ilyen az élet. Az új stadiont – azóta már azt is lebontották – csak egyszer láttam, egykori csapattársam, Horváth Béla vezetett körbe a létesítményben."

A hétvégi sorsolás a Szolnoki MÁV-ot szólítja Győrbe. Sebők Györgyöt végül az esélyekről kérdeztük.

„Sima hazai győzelmet várok. A MÁV bár próbálkozik, ősszel olyan kevés pontot szerzett, hogy nincs esélye a bent maradásra. Az ETO sokkal erősebb, jobb csapat és ezt érvényesíteni is fogja."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei MK: Kapuváron az MTE 1904

A megyei igazgatóságon megtartották a megyei Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását.
Tovább olvasom