Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Győrbe csábítaná a Benfica csapatát

Futsal - Fehér Miklós közreműködésével a Benfica futsalcsapata látogathat Győrbe.
Nemrégiben ért véget az edzőképzés a megyeszékhelyen, amelynek végén több mint húszan vehettek át diplomát az oktatást vezető Kozma Mihálytól, a győri élvonalbeli Duna Takarék ETO szakmai igazgatójától.

A Győrben elindított szakmai oktatás nem titkolt célja volt, hogy minél több képzett szakember legyen a megyeszékhelyen, illetve vonzáskörzetében, mert – ahogy azt az ETO vezetői többször is elmondták – hosszú távra nem lehet utánpótlás nélkül tervezni, a fiatalok képzéséhez pedig kellenek a jó edzők.

Sikeres vizsgát tett idősebb Fehér Miklós, a fiatalon Portugáliában elhunyt egykori győri válogatott támadó édesapja, korábbi ismert labdarúgó is.

– Óriási lendületet vett Győrben a futsal. Nekem tetszik, számomra újdonság és úgy gondolom, van benne perspektíva. Én is futballoztam valamikor, s ha más is néhány szabály, mint a nagypályán, mégiscsak fociról van szó. Ezért is gondoltam arra, hogy ha lehet, még közelebbről megismerkednék ezzel a szép sportággal – mondta id. Fehér Miklós, akivel a tervek szerint számolnak a győri élvonalbeli klubnál is.

– Természetesen szívesen foglalkoznék gyerekekkel, s szó volt arról, bekapcsolódom az ETO munkájába. Beszélgettünk arról, ha mód nyílik rá, Győrbe hívhatnánk a Benfica futsalcsapatát. A kapcsolataim révén előttem nyilván több ajtó nyílna ki Lisszabonban – mondta id. Fehér Miklós, aki hozzátette: több mint biztató, hogy sok győri iskola kapcsolódott be az ETO utánpótlásképzésébe, s reméli, egyre több gyerek választja majd ezt a sportágat. Ebből egyébként a nagypályás klubok is profitálhatnak, hiszen a futsal megfelelő alapképzést ad.

Azt már csak mi tesszük hozzá: Brazíliában, a futsal őshazájában kezdetben több évig nincs is nagypályás képzés, csak futsalt játszanak a gyerekek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest-Bamako: autóval a mesebeli Afrikába

A jövő évi Budapest–Bamako-ralin induló győri páros egyik tagja korábban motorral már… Tovább olvasom