Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győr remek házigazda lesz

Győrött járt az Európai Kézilabda Szövetség vezérkara, élükön az osztrák főtitkárral, Michael Wiedererrel. Az EHF elöljárója a jövőre hazánkban sorra kerülő női Európa-bajnokság egyik helyszínét, a győri egyetemi csarnokot járta be.
Az EHF delegátusa minden apró részletet feljegyzett az egyetemi csarnokról, mely a jövő decemberi női kézilabda Európa-bajnokságon a magyar csapat csoportmérkőzéseinek ad majd otthont.
Wiederer kedvező benyomásokat szerzett a létesítményről, s biztos benne, hogy Győr – a többi helyszín mellett – most is remek házigazda lesz.
Másfél év múlva, egészen pontosan 2004. december 9. és 19. között Magyarországra jön az európai női kézilabdaelit. Hazánk lesz ugyanis a házigazdája az Európa-bajnokságnak, s az egyik helyszín az új győri egyetemi csarnok lesz. Tegnap az Európai Kézilabda Szövetség vezérkara tartott helyszíni szemlét a létesítményben, ahonnan aztán a következő állomáshelyre, Zalaegerszegre utazott a küldöttség. Közben a delegáció vezetője, Michael Wiederer, az EHF főtitkára sajtótájékoztatón mondta el tapasztalatait.

– Még a létesítmény megnyitása előtt jártam a sportcsarnokban, tehát nem ismeretlen számomra a helyszín – kezdte az osztrák főtitkár. – A mostani bejárás során úgy tapasztaltam, hogy nagyrészt megfelel a kívánalmaknak, így például a küzdőtér borítása kiváló. A kiszolgálóhelyiségekkel kapcsolatban is jók a benyomásaim, az apróbb észrevételek kijavítása pedig, véleményem szerint nem okoz majd gondot.

Michael Wiederer udvarias vendégnek bizonyult, miután a csarnokban szerzett tapasztalatainak megosztása közben a magyar csapatról is elismerően nyilatkozott.

– Annak tükrében, hogy a magyar válogatott itt játssza a csoportmérkőzéseit, azt kell mondanom, nem túl nagy a létesítmény – folytatta az EHF elöljárója. – Biztos, hogy egy kétszer ekkora létesítmény is gond nélkül megtelne erre az időre. Ha pedig döntőt játszik – márpedig ebben biztos vagyok –, akkor aztán ki tudja, hol férnének el a hazai szurkolók.

Mindenesetre, ennyire előregondolva sem kell hogy fájjon a szervezők feje, már ami a győri helyszínt illeti. Az ugyanis biztos, hogy a döntőre a budapesti Sportarénában kerül sor.

– Eddig három helyszín biztos – vette át a szót Sinka László, a magyar szövetség főtitkára, aki egyben a szervezőbizottság elnöke is. – Az egyik Győr, ahol a magyar válogatott a csoportmeccseit játssza, emellett pedig az egyik középdöntő is itt lesz. A másik kettő Zalaegerszeg és Debrecen. Ezzel a három várossal már megkötöttük a szerződést is. A negyedik hely a főváros lehet, ahol még a közgyűlési döntés várat magára, míg a plusz egy helyszín Békéscsaba és Szolnok közül kerülhet ki.
Sinka hozzátette: azzal, hogy Győr ismét fontos szerepet kap egy európai méretű kézilabda-rendezvény szervezésében, az itt folyó kiváló szakmai munkát ismeri el a szövetség.

A kontinensbajnokságra, melynek sorsolását jövő júniusban a selejtezők befejezését követően tartják, eddig öt nemzet kvalifikálta magát. Magyarország a rendező jogán, míg a tavaly decemberi EB-n első négy helyen végzett Dánia, Norvégia, Franciaország és Oroszország. A még kiadó tizenegy helyért megy tehát majd a csatározás.


Kapcsolódó cikk >>

Túl hosszú volt a meccs (2003-05-06) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez már több mint kínos volt...

Győri ETO–Siófok 1–1 (0–0) Győr, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 500… Tovább olvasom