Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Győr: öröm, Sopron: edzőcsere

A győri fiatalok lelkes és taktikus játékkal 2–0-ra megnyerték a „megyén kívüli” megyei rangadót.

A győri fiatalok lelkes és taktikus játékkal 2–0-ra megnyerték a „megyén kívüli" megyei rangadót. Az ETO vezéregyénisége Mátyus János volt. A Sopronnál ismét edzőcsere várható, ma már Selymes Tibor szakmai igazgató vezeti az edzést.

Hitet adhat a fiataloknak

Pajkos János, az ETO vezetőedzője ezúttal is reálisan értékelte a látottakat:

„Alapemberek hiányoztak a csapatból, mégis sikerült nyerni. Akik Tatabányán pótolták őket, tehetségesek, tudnak futballozni. Tetszett, ahogy a védőink teljesítettek és ahogy a pálya két szélét bejátszottuk, hiszen erre fektettük a hangsúlyt. Itt gyorsabbak tudtunk lenni, és ha a bejátszott labdák pontosabbak lettek volna, még több gólt szerzünk. Nagyon tetszett Szabó Zsolt játéka, aki a mezőny legjobbja volt, Nyári Tibor pedig csereként beállva talált be a soproni kapuba. A jó teljesítmények hitet adhatnak a fiataloknak."

Mátyus János bizakodik

A győriek egyik legjobb embere Mátyus János volt, aki nagy szívvel küzdött és remekül irányította ifjú társait.

„Az ETO számára több szempontból is fontos volt ez a találkozó és nem csak a presztízsjellege miatt. A klubnál évekkel ezelőtt elkezdték felépíteni az árnyékcsapatot, amelynek gyümölcse most kezd beérni. A fiatalok bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, én pedig megpróbálom segíteni őket a rutinommal. Remélem, sok, a mostanihoz hasonló győzelmet szerzünk még" – nyilatkozta a klub honlapján.
Legendák a lelátón

Az ETO egykoron népszerű játékosai közül többen is helyet foglaltak a nézőtéren. Köztük Palotai Károly olimpiai és magyar bajnok, majd világhírű játékvezető:

„Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen elég sok volt a pontatlanság, valószínű, ez a fiatalságnak tudható be. A soproniaknak is volt egy-két olyan ziccere, amelyek kihasználásával döntetlenre hozhatták volna a rangadót, a második győri találat azonban mindent eldöntött. Egyénileg Mátyus teljesítménye tetszett a legjobban, de szeretném kiemelni Szabó és Nyári góljait is. Az ETO a széleken több olyan akciót vezetett, amelyeket ha pontosabban fejez be, több gólt lőhetett volna. Sajnálatosnak tartom az egyébként sportszerű mérkőzésen egyes soproni szurkolók felesleges megnyilvánulásait."

Keglovich László szerint nem volt szórakoztató a játék, ami főként a rengeteg átadási hibának volt köszönhető,  mindkét oldalon kevés jó teljesítmény akadt. Ennek ellenére örül a győri fiatalok helytállásának.
„A Sopron többet birtokolta a labdát, az ETO inkább kontrákra rendezkedett be. Ezekből jó néhány lehetőség adódott is, a befejezések azonban nem sikerültek. Biztatónak gondolom, hogy a győrieknél három stabil kezdőember kiesése után több tehetséges fiatal kapott bizonyítási lehetőséget. Még sokat kell dolgozni, de ez lehet a jövő útja."
Horváth András és Granát Balázs harca a labdáért.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a rutinos játékvezető

Hiányoznak a játékos múlttal rendelkező, rutinos játékvezetők a megyében. Tovább olvasom