Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Győr legjobbjait díjazták

A Gyõri Sportcsillagok Emlékeit Gyûjtõ Alapítvány az újjávarázsolt gyõri zsinagógában rendezte hagyományos gálaműsorát.
A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány az újjávarázsolt győri zsinagógában rendezte hagyományos, Az év sportolója Győrött című díjkiosztó gálaműsorát. Ezúttal is a kézilabdások és a kajak-kenusok kapták a legtöbb elismerést. Impozáns helyszínen, a felújított győri zsinagógában köszöntötték és jutalmazták – immár 12. alkalommal – tegnap este Győr jelenlegi sportcsillagait. Az esemény szervezői az épület hangulatához illő, színvonalas műsorról is gondoskodtak, a nemzetközi szinten is elismert 3 Ifjú Tenor és Takács Zsolt harmo - nikavirtuóz léptek fel. A főszervező Pálfalvi Gábor köszöntője után a gála megnyitóbeszédét B o rk a i Zsolt, Győr polgármestere mondta, aki egyébként a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány egyik alapító tagja.

A sportújságírók, a sportvezetők és az alapítvány kuratóriumának szavazatai alapján kialakult sorrend nagy meglepetést nem okozott, igaz, a kevésbé ismert sportágak képviselői közül többen is kaptak elismerést. A hölgyeknél az Audi-ETO kézilabdázója, Görbicz Anita kapta a legtöbb szavazatot. A magyar válogatott irányítója tavaly csapatával magyar bajnoki címet, Magyar Kupa-győzelmet és a KEK-ben második helyezést szerzett, s nem mellékesen őt választották a világ legjobb kézilabdázójának is.

Mögötte a világbajnokságon két ezüstérmet szerző Csay Renáta, a Győri Vízisport SE maratoni kajakosa végzett a második helyen. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy, ma még nem annyira ismert sportág, a darts képviselője állhatott fel. Köntös Zsófia, a Docugroup Győri DC versenyzője tavaly a horvátországi kontinensviadalon csapatban sikeresen védte meg Európa-bajnoki címét. A férfiaknál a világ- és Európa- bajnokságon egyaránt egy-egy arany- és ezüstérmet „bezsebelő" Kammerer Zoltán, a Győri Vízisport SE kajakosa lett az első. Mögötte csapattársa, Benkő Zoltán végzett, aki a kontinenstornán lekopírozta Kammerer teljesítményét, ráadásul ő egyesben lett első, illetve második. Szintén egy kajakos, Kadler Viktor lett a harmadik. A versenyző többek közt vb-2. és EB-3. helyezést szerzett tavaly. Az elmúlt évhez hasonlóan elsöprő fölénnyel lett győztes a megyeszékhely női kézilabdacsapata.

A magyar bajnokot a Győri ETO FC junior labdarúgói és a nálunk is egyre népszerűbb amerikai futball képviselői, a szintén magyar bajnok Győr Sharks együttese követte. Az edzők között – csakúgy, mint tavaly – az Audi-ETO-t irányító Róth Kálmán vitte el a pálmát. Második a Győri Vízisport SE mesteredzője, Sztanity László lett. A harmadik helyen a már említett ETO FC juniorgárdájának – azóta a felnőttcsapat vezetőedzőjévé előlépett – trénere, Klement István v é g ze t t . Az év felfedezettje egy fiatal futballista lett. Dudás Ádám játé - kára több angol élvonalbeli klub is felfigyelt, a tehetséges labdarúgóval nemrég kötött profiszerződést a Győri ETO FC. A BMC Rádió hallgatóinak vándordíját a nőknél győztes Görbicz Anita válogatott kézilabdázó kapta. A gála fénypontját jelentette a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány 1999-ben alapított díjának, a Győr Sportjáért Életműdíj, Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotásának átadása. Az elmúlt esztendőben ezt az elismerést Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, volt kiváló játékvezető vehette át. A civil kuratórium tagjainak döntése alapján idén az életműdíjat a Győri Dózsa egykori kiváló atlétája és sportvezetője, aki hat évtizeden át szervezte, segítette a klub munkáját, Tullner János kapta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyító soproni siker

Második hazai mérkőzését is tíz ponttal nyerte meg az MKB- Euroleasing az orosz Jekatyerinburg ellen az Euroliga nyolcaddöntőjében, így a csapat bejutott a kontinens legjobb nyolc együttese közé. A hatalmas siker igazi csapatmunka volt. A soproniak a negyeddöntőben a szintén orosz Szamarával találkoznak. Tovább olvasom