Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Győr és Sopron is bizakodó

Hétvégen a Győri ETO FC a MTK-t fogadja, míg Debrecenhez az FC Sopron gárdája utazik.

Stark helyett Horváth

Az összecsapás előtt növelheti a zöld-fehérek gondjait, hogy a válogatott görögországi fellépése előtt porcsérülést szenvedett Stark Péter, akinek meg is kellett műteni a térdét. Reszeli Soós István szakmai igazgató szerint azonban nem megoldhatatlan feladat a védő pótlása.
„Természetesen óriási pech és nagyon sajnálom, hogy Stark Peti megsérült, s most pótolni kell. Úgy vélem azonban, Horváth Róbert alkalmas erre a feladatra.

Az ellenfelünk egy tehetséges, gyors játékosokból álló együttes lesz, így nagyon oda kell figyelnünk az egész kilencven perc során. Szeretnénk az  őszi utolsó fordulókban nagyot alkotni, ehhez nyilván jól kell játszani, sokat kell támadni, de mivel nagyon jól kontrázik az MTK, ésszel kell védekezni is. Sok múlhat azon, hogy eltaláljuk azt a taktikát, amellyel sikeresek lehetünk Garami József együttesével szemben."

A héten három győri játékos, Regedei Csaba és Priskin Tamás az utánpótlás-, Kenesei Krisztián a nagyválogatottban játszott.
„Kenesei és a fiatalok jó állapotban tértek vissza a csapathoz és gondolom, dicséret illeti őket, megtettek mindent a jó szereplés érdekében."

Varga Zoltánt nemrég a ligacsapathoz irányították, ennek hatásáról kérdeztük a szakvezetőt.
„Remélem, a többiek is belátják, hogy lassan elfogy az a végtelennek tűnő türelem, ami eddig megvolt. A játékosoknak be kell látniuk, teljesíteniük kell" – tette hozzá Reszeli Soós István.

A bajnok otthonában

Ha az előző évad eredményeit nézzük, akkor a hétvégi forduló legrangosabb meccsét Debrecenben játsszák: a kupagyőztes Sopron látogat a bajnok Lokihoz. Selymes Tibor, a soproniak mestere ráadásul a közelmúltban játékosként két és fél évet töltött a cívisvárosban.
 
– Sok korábbi csapattársa futballozik még most is a debreceni csapatban? – kérdeztük az FC Sopron szakvezetőjét.

– A mai Loki játékoskeretének nagyjából a háromnegyede már akkor is a DVSC-ben játszott, amikor én ott futballoztam – felelte a szakvezető.

– Tiszta haszon, akkor ismeri az ellenfélnél szereplő labdarúgók nagy részét. Mit profitálhat ebből jelenlegi csapata?

– Némi előnyt jelenthet, hogy ismerem jó pár debreceni labdarúgó játékát, de hogy ezt mennyire tudjuk kihasználni, az majd a pályán derül ki. A bajnok otthonában lépünk ugyan pályára, de nem azért buszozzuk át az országot oda-vissza, hogy üres kézzel jöjjünk haza.

– Amúgy jól érezte magát Debrecenben, sok barátja él ott?

– Mindkettőre igen a válaszom. A klubnál, sőt, a debreceni játékosok között is sok barátom van, ám ezt a barátságot a középkezdéstől a meccs lefújásáig elfelejtjük. Hozzátenném, a játékosok között is hárman – Bagoly Gabi, Balogh Jani és Hanák Viktor – korábban futballoztak Debrecenben. Azzal pedig mindkét csapat háza táján mindenki tisztában van: Beppe Signori a szezon elején tett egy sikertelen kísérletet Debrecenben. Ha jól emlékszem, amikor ide került, már aznap jeleztük neki, mikor is játszunk a debreceniekkel...

– Akik nyilván irányítani fogják, akarják majd a játékot...

– Az lehet, de mi nem védekezni, bekkelni, hanem futballozni utazunk Debrecenbe. Próbáljuk ott is, mint mindenütt, a saját játékunkat játszani. Helyzetünket ugyan nehezíti, hogy sárga lapok miatt Costisor és Horváth András nem játszhat, de remélem, akik a helyükön lehetőséget kapnak, meg tudják oldani feladatukat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalással vádolja az athéni ügyészség a doppingoló atlétákat

Az athéni ügyészség vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint edzőjük, Hrisztosz… Tovább olvasom