Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Gyirmót: nem fordulnak bírósághoz

Labdarúgás - A Gyirmót SE vezetése az iratanyag áttekintése után arra az álláspontra jutott, hogy nem nyújt be keresetet az MLSZ ellen a sportbíróságon, viszont törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményeznek a legfőbb ügyészségen.

Mint ismeretes, az NB II-es bajnokságot nyert Gyirmót licencét nem fogadta el a magyar szövetség illetékes bizottsága, így a gárda jövőre is a másodosztályban folytathatja szereplését. Sokáig úgy festett, hogy a győri klub a sportbírósághoz fordul, ám erről – egyelőre – letett a vezetőség.

Horváth Ernő, a Gyirmót elnöke a következőket nyilatkozta a közelmúlt történéseiről:

„Első osztályú indulásunkkal kapcsolatosan dr. Dányi Szilárd ügyvéd rendelkezésére bocsátottam a klublicenceljárásunk teljes iratanyagát, és az iratanyag áttekintése után arra az álláspontra jutottunk: nem nyújtunk be keresetet az MLSZ ellen a sportbíróságon. Mindez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne lennének – elsősorban erkölcsi – fenntartásaink a Magyar Labdarúgó Szövetség ügyünkben hozott döntésével kapcsolatban, és még inkább jogi kifogásunk a döntés alapjául szolgáló szabályzatot érintően."

A klubvezető így folytatta: „Gyirmóton a labdarúgócsapatot egyesületi formában működtetjük és csak az MLSZ klublicencszabályzatának való megfelelés végett hoztunk létre egy gazdasági társaságot. Ez ügyben valóban történt részünkről mulasztás, mert a licenceljárás során előírt összes irat egy részét nem adtuk le az előírt – az előírás szerint jogvesztő – határidőben. Ezzel kapcsolatosan megjegyzem azt is, az általam irányított gyirmóti labdarúgás soha senkinek nem tartozott, mindig minden kötelezettségét határidőben teljesítette és teljesíti, így a Magyar Labdarúgó Szövetség adminisztrációs hibára hivatkozva egy olyan labdarúgócsapatot fosztott meg az első osztályú indulás jogától, amely bizonyíthatóan mindenben megfelelt az előírásoknak, és egyetlen hibát követett el, mégpedig azt, hogy a szükséges iratok egy részét későn adta be. Bízunk benne, az MLSZ Klublicenc Bizottsága a más sportszervezetek által beadott iratokat nemcsak mennyiségi, hanem tartalmi szempontból is olyan szigorúan kezelte, mint a mi határidő-mulasztásunkat, és a következő évi bajnokságban nem lesz egyetlen labdarúgócsapatnak sem komoly pénzügyi problémája. A klublicenc előírásaiban meghatározott iratok határidőben történő leadásánál sokkal könnyebb helyzetben lettünk volna abban az esetben, amennyiben az MLSZ nem kényszerítette volna bele egyesületként működő csapatunkat gazdasági társasággá történő átalakulásba, hiszen véleményünk szerint a versenykiírás kimondja, hogy az NB I-es bajnokság nyílt rendszerű, azaz egyesületként működő amatőr-sportszervezetek ugyanúgy indulhatnak, mint gazdasági társaságok. Az MLSZ ezen anomáliát úgy kívánta feloldani, hogy a szabályzatában előírja, miszerint az indulásban érintett bajnoki évet megelőző január 15-ig lehet kérvényezni, hogy egyesületként is indulhasson a klub az első osztályban, amelyet az MLSZ elnöksége vagy elfogad, vagy nem."

A gyirmóti sportvezető mindehhez még annyit tett hozzá: „Hangsúlyozom, bár keresetet nem adunk be, de a fenti ellentmondás feloldása végett törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezünk a legfőbb ügyészségen, és annak eredményétől tesszük függővé a további jogi vagy egyéb lépéseket."

A klubbal kapcsolatos hír, hogy a technikai vezető, Pintér Dávid lemondását nem fogadta el az elnökség, így tovább dolgozhat. Ezzel kapcsolatban a fiatal sportvezető így nyilatkozott: „Nagyon örülök a döntésnek, erkölcsileg meg kellett lépnem, hogy benyújtom a lemondásomat, de örülök, hogy a vezetőség a jövőben is számít rám. Jólesik ez a bizalom."
 

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2009. június 24. 16:12
    „Egy hiba is hiba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztes helytállást várnak Athénban

Diákolimpia - Idén Sopron, Szombathely és Kecskemét fiataljai képviselik hazánkat a ma kezdődő… Tovább olvasom