Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Gyirmót: innen felfelé vezet az út?

Labdarúgás - Meglepően súlyos vereséget szenvedett a hétvégi bajnoki fordulóban a Gyirmót. Hannich Péter edző szerint túl nagy az eredménykényszer a labdarúgókon.
A kék-sárgák 5–1-re kaptak ki szombaton az NB II Nyugati csoportjában jelenleg 13. helyen álló Ajkától.

Nem véletlen, hogy a gyirmótiak edzője, Hannich Péter csalódottan nyilatkozott a kilencven perc után. A szakvezető szerint többet veszített Ajkán a csapat, mint három pontot, úgy gondolta, az eddig elvégzett munka is kárba veszett.

A mérkőzés után két nappal azonban már valamivel pozitívabban ítélte meg csapata helyzetét:
„Nem történt katasztrófa, igaz, súlyos vereséget szenvedtünk, s tény az is, hogy gödörben vagyunk, de fel fogunk állni. Gyakorlatilag több éve folyamatosan kimagaslóan szerepel az együttes, nem csoda, hogy közben jön néha egy-egy egy hullámvölgy, ilyen minden csapat életében előfordul – kezdte Hannich Péter. – Soha nem szoktam kifogásokat keresni, s most sem akarok ezen változtatni, de azért az is tény, a játékvezetőknek voltak vitatható ítéleteik az utóbbi mérkőzéseinken. Az ajkai vereség egyéni hibák következménye volt, amelyek sajnos nem először fordultak elő az idényben. IIyeneket nem lehet büntetlenül elkövetni. Elsősorban ezek miatt nem tudtuk hozni azokat a hazai mérkőzéseinket sem, amelyeket a papírforma alapján meg kellett volna nyernünk."

Nagy Lászlóék (balra) tagadhatatlan hullámvölgyben vannak, de bíznak a felemelkedésben. Fotó: Kisalföld-archívum
Nagy Lászlóék (balra) tagadhatatlan hullámvölgyben vannak, de bíznak a felemelkedésben. Fotó: Kisalföld-archívum

Hogy lesznek-e a mérkőzéseken elkövetett hibáknak következményei, a szakvezető ekképp vélekedett:
„Kevesen vagyunk, sok a sérült is az együttesben, Radicsnak szinte minden meccs előtt kezeltetni kell a térdét, Szabó Zsolt, Baumgartner Attila sem teljesen egészséges, Horváth Rudolf nemrég épült fel, s sorolhatnám. A szerdai és a szombati mérkőzésre tizennégy játékosból kell válogatnom, így nincs miről beszélni, amikor esetleg büntetést helyezhetnénk kilátásba. Ez amúgy sem cél nálunk, szeretnénk, ha a játékosaink éreznék, hogy mellettük állunk, hiszen az eddigi sikereket is velük értük el. Természetesen elbeszélgettünk a rossz szériáról, s igyekszünk minél előbb túllendülni ezen."

Az edző szerint megoldás lehet a játékosok válláról levenni a terhet.
„Többször is úgy vágtunk neki egy-egy mérkőzésnek, hogy győzelem esetén előbbre léphetnénk a tabellán, s talán épp e miatt a teher miatt nem sikerült hoznunk a találkozót. Ugyan a sorsolás szerint nehezebb mérkőzések várnak ránk, ezeken a futballistáknak eredménykényszer nélkül, felszabadultan kell játszaniuk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó megyei II. osztály (04.27.)

Labdarúgás - Eredmények és tabellák az április 27-i játéknapról. Tovább olvasom