Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Gyirmót FC: Ferenczi érzi, jó helyre került

A téli átigazolások egyik legnagyobb szenzációja Ferenczi István leigazolása volt Gyirmóton.
– Nem tartja visszalépésnek, hogy ismét az NB II-ben kell futballoznia? – kérdeztük a játékost.
– Valóban újra a másodosztályban játszom majd, és az is tény, hogy az NB II nem az élvonal, ám ez számomra egyáltalán nem jelent kevesebbet. Harcban leszünk a feljutásért, s ha minden a tervek szerint alakul, ismét első osztályú játékos lehetek.

– Kilenc pont a hátrányuk, ezt ledolgozhatónak találja?
– Ez valóban tetemes, ám nem behozhatatlan különbség. Azonban őszinte leszek, nem tudom, sikerül-e ennyit ledolgoznunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy mindent megteszek majd ezért. Egyébként gyorsan eldőlhet minden: a negyedik fordulóban ugyanis már találkozunk az MTK-val, és saját pályáján kell legyőznünk. Ha ez nem sikerül, nem marad sok sanszunk, s persze addig is hozni kell a meccseket. Bízom benne, hogy ez összejön, ám ha nem, akkor sem adjuk fel, legfeljebb egy újabb évet várni kell.

– Nagy változás nem volt télen az MTK keretében, milyennek látja a riválist?
– Bevallom, nem nagyon figyeltem rá. Saját magamra és a csapatomra koncentráltam inkább. Amúgy jó együttesnek tartom az MTK-t, de majd a pályán kiderül, hogyan sikerült erősítenie.

– A Gyirmót viszont alaposan belehúzott. Önnel együtt volt válogatott játékosok érkeztek a klubhoz. Milyennek látja saját csapatát?
– Mivel győri vagyok és a városban éltem, ismerem régóta a Gyirmótot. Mindig is masszív, jó csapatnak tartottam. Nyilván az igazolásoknak köszönhetően még erősebb lehet az együttes, ám sok múlik azon, mennyire leszünk alázatosak. Mennyit tudunk majd küzdeni a pályán, mert úgy érzem, ebben a Gyirmótnak azért fejlődnie kell.

Ferenczi István és új csapata céljai azonosak, a volt válogatott szeretne majd újra az élvonalban futballozni
Ferenczi István és új csapata céljai azonosak, a volt válogatott szeretne majd újra az élvonalban futballozni


– Mi döntött a kék-sárgák mellett?
– Ahogy azt említettem, Győrben élek, s bár Pápa sem volt messze, örülök, hogy újra a városban lehetek. Emellett persze vonzottak azok a feltételek, amelyek Gyirmóton fogadtak.

– Nyilván tudja, azt várják, hogy a csapat egyik vezéregyénisége legyen.
– Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Tudom, hogy volt válogatott játékosként példát kell mutatnom a fiatalabbaknak. Nem levezetni jöttem Gyirmótra, vannak még céljaim, amiket szeretnék elérni. Megrekedtem kilencvennyolc gólnál az élvonalban és szeretném megrúgni a századik találatomat is. Ehhez azonban fel kell jutnia a Gyirmótnak az élvonalba.

– Meglepően komoly gondolkodásra vall, ahogyan beszél, pedig régebben nem ment a szomszédba, ha egy kis vagányságról volt szó.
– Úgy érzem, a futballal kapcsolatos hozzáállásommal soha nem volt gond. Persze voltam én is lázadó, de úgy hiszem, mára benőtt a fejem lágya. Tudom, mit rontottam el, s azt is tudom, mit kell még átadnom. Azt hiszem, ebben a tekintetben is a lehető legjobb helyre kerültem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda NB I/B: fájó SZESE vereség

Az Audi ETO II és a VKCSK győzött. Tovább olvasom