Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Gyámoltalan támadójáték

A bravúr reményében érkezett első fővárosi összecsapására a Rába Quelle Veritas Foton együttese.

BSE-ESMA - Rába Quelle Veritas Foton 75 - 55

A győrieknél felépültek a sérültek, komplett csapattal léphetett pályára Magyar András együttese, amely egész héten erre az összecsapásra készülhetett. A BSE ellenben két hete elvesztette első számú irányítóját, a Sopron ellen súlyos térdsérülést szenvedett Curryt, ráadásul hét közben egy minden szempontból kimerítő nemzetközi kupamérkőzésen szerepelt a szlovákiai Rózsahegyen.
Érdekesség: mindkét edző nyert bajnokságot a Sopron kispadján, Magyar András 1993-ban, Farkas Sándor pedig 2002-
ben.

Kezdetben a BSE betörésekkel, a Foton pedig triplákkal operált. A betöréseket megakadályozandó, Magyar András zónavédekezést rendelt el. Ez ellen azonban a fővárosiak rendre helyzetbe tudták hozni a győri palánk alatt üresen hagyott Chonest. Kosjár pályára lépésével ráadásul a hazai csapat védekezése is feljavult.

A BSE lendületben maradt a második szakasz elején. Margeviciute úgy tűnt, nagyon tartott Chonestól. A fővárosiak amerikai centere azt csinált a palánk alatt, amit akart. Le is cserélte légiósát a szakasz közepén Magyar András.

Tizenhárom percig csak magyar játékos volt a pályán, s ebben az időszakban Horváth és Antolovics ellensúlyozta Papp erősségét. Térfélcsere után Margeviciute is összeszedte magát, s a szakasz közepére hét pontra felzárkózott a Foton. Hiába javult fel a védekezés, a szakasz végén sorra adták el a labdát támadásban a győriek, így újra tíz pont fölé nőtt a BSE előnye.

A befejező negyedben továbbra is pontatlan bejátszások jellemezték a Foton játékát, a 34. percben ráadásul kipontozódott a győri csapat eddigi legjobbja, Horváth Adrienn, ez pedig végképp megtörte Magyar András együttesének ellenállását.

A BSE erősen közepes játékkal is biztosan győzött, a találkozó nagy részében gyámoltalan, bátortalan támadójátékot nyújtó győri csapattal szemben.
Magyar András: – Ennyi eladott labdával nem lehet eredményt elérni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra esélyesként

A Graboplast-ETO ma 18 órakor a Hódmezővásárhely gárdáját fogadja. A Tento-ETO ugyanebben az… Tovább olvasom