Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Graboplast-ETO Cornexi- Alcoa 28 - 23

A Magyar Kupa döntőjéhez méltatlanul nagy különbség volt a Graboplast-ETO és a Cornexi-Alcoa között.

Róth Kálmán együttese kétséget sem hagyott afelől, hogy jobb csapat ellenfelénél, s szűk húsz perccel a vége előtt már tíz gól volt Görbiczék előnye. Joggal zúgott már ekkor a gödöllői sportcsarnokban a „Kupagyőztes, kupagyőztes!" rigmus. A népes győri szurkolótábor ismét kitett magáért, tulajdonképpen a győriek hazai pályán érezhették magukat a helyi egyetemi sportlétesítményben.

Természetesen az ünneplés nem maradt el a címvédés után, legalábbis erről árulkodott Róth Kálmán hangja a mérkőzés másnapján. A győri szakvezető igencsak berekedt, s csak részben a mérkőzés alatt.

„Bár a döntő valóban könnyebb volt a vártnál, azért azt ne felejtse el senki, hogy ezt megelőzően a Dunaferr és a Fradi testén át jutottunk a fináléba. De egy kupa sajátossága már csak ilyen. Van olyan csapat, mely nehezebb, rögösebb, van, amelyik könnyebb ágon jut el a végjátékig. Nekünk most előbbi jutott, így ennek tükrében, s a fináléban nyújtott teljesítményünk alapján joggal mondhatom, megérdemelten védtük meg címünket" – kezdte a szakvezető.

A sikerrel kapcsolatban a következőket emelte még ki Róth Kálmán: „Úgy gondolom, a csapat bebizonyította, hogy folyamatos, kemény munkával úgy is lehet szép sikereket elérni, hogy nemcsak egy sorozatra tesz fel mindent. Nem titkoljuk, vannak még terveink, hiszen a bajnokságban is szeretnénk megőrizni a tavaly megszerzett első helyünket, s versenyben vagyunk a KEK-ben.

Az sem mellékes, hogy a csapat úgy nyert ismét Magyar Kupát, hogy az elvárások sokkal nagyobbak lettek, ám ennek ellenére végig higgadt maradt, s a játékosaimnak a kritikus szituációkban is helyén volt a szíve."


Ami az ünneplést illeti, bár mint azt a győri edző említette, ez a győzelem „csak" egy volt a három lehetségesből, azért jutott egy kis idő a lazításra.
„A Magvassy-sportcsarnokban huszonnégy órás vetélkedő volt, s mikor éjfél után megérkeztünk, a résztvevők nagy szeretettel fogadtak bennünket, s egy kicsit ünnepeltünk velük, valamint az időközben Gödöllőrről megérkező szurkolóinkkal. Itt köszönném meg egyébként újra a drukkereknek azt a fantasztikus buzdítást, amelyben a két nap során részesítettek bennünket."
A négyes döntő legeredményesebb játékosa Görbicz Anita, legjobb kapusa pedig Herr Orsolya lett.

Nincs magyar döntős
Nem jutott fináléba a férfi Bajnokok Ligájában az MKB-Veszprém, mert az elődöntő visszavágóján 32–29-re kikapott a spanyol Portland San Antonio otthonában. A pamplonai gárda 59–58-as összesítéssel lépett tovább, s ellenfele a szintén spanyol Ciudad Real lesz, mely 60–49-es összesítéssel búcsúztatta a német Flensburg-Handewitt gárdáját.
A győzelem egyébként igazi születésnapi ajándék volt a csapat pályaedzője, Bordásné Horváth Marianna ikrei számára, még ha egy napot késett is. Az egykori játékos fia és lánya ugyanis az elődöntő napján ünnepelte első születésnapját.

Ami a folytatást illeti, Herr O., Görbicz, Vérten és Kovacsicz a magyar, Djokic a szerb, Bradeanu pedig a román válogatottal készül a jövő héten. Az itthon maradók kedden találkoznak újra, s megkezdik a felkészülést a Larvik elleni KEK-elődöntőre.

Nyilatkozatok

Petróczi Viktória: – Szerintem kupagyőztesek vagyunk, szerintem...

Ana Djokic:
– Úgy készültünk, s úgy is álltunk végig a mérkőzéshez, mint ahogy egy kupadöntőhöz illik. Véleményem szerint a legjobb csapat kezébe került a Magyar Kupa.

Kovacsicz Mónika: – A Cornexi két legjobbját, Kenyerest és Balogh Beát sikerült kikapcsolnunk, emellett a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is kiemelkedő volt. Ez együtt eredményezte a sikert.

Görbicz Anita: – Fantasztikus csapat vagyunk, és nagyon egységes is.

Herr Orsolya: – Nagyon készültünk a mérkőzésre, arra, hogy kupagyőztesként térünk haza. Még egyszer nem akartunk abba a hibába esni a Cornexi ellen, mint egy éve. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérni a célt.

Mörtel Renáta: – Bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk a legjobbak között.

Szabó Edina: – Most ennyire voltunk képesek. Sajnos nagyon sok sérültünk volt, így ebben a helyzetben örülnünk kell annak, hogy kupadöntőt játszhattunk. A győri erősebb csapat, mint a miénk, ezzel együtt lehetett volna jobb a teljesítményünk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldinho–Ronaldo a szuperrangadón 1–1

A játékvezető játszotta a főszerepet a spanyol labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján. Előbb egy… Tovább olvasom