Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Görcsben a kritikáktól

Csank János, a Győri ETO FC vezetőedzője értékelte a csapat eddigi tavaszi teljesítményét.

A Győri ETO FC huszonkét fordulót követően hetedik a Borsodi Liga mezőnyében. A szezon eddigi értékelésére kértük a csapat vezetőedzőjét, Csank Jánost.

– A tavaszi idény félidejéhez érkeztünk. Mennyire elégedett a mérleggel?

– Nyilván a győzelmekkel kapcsolatban akadhat hiányérzetem. Kemény terhelést kaptak a játékosok, több fiatalt a keretbe kellett illeszteni, sérülések is hátráltatták a munkát. Másodsorban úgy érzem, most kissé elfáradt a társaság, s ez elsősorban az összpontosítás hiányában jelentkezik.

– Ilyen teljesítményt várt, amikor a tavasz előtt átvette a csapatot?

– Ha egy-két győzelemmel többet szereztünk volna, akkor azt mondhatnám, hogy igen, de így nem lehetek teljesen elégedett. Úgy érzem, nem fejlődött az együttes játéka annyit, mint ahogy azt az első fordulók után várni lehetett. Ami pozitív és komoly előrelépés, hogy mint csapat egységesen a társaság.

– Sokan úgy gondolják, hazai pályán ennél jobban kellene szerepelnie az ETO-nak...

– A Pécs- és a Tatabánya-meccsel kapcsolatban kicsit sajnálom, hogy nem később találkoztunk ezekkel a csapatokkal. Megleptek minket, azt hittük, nyíltabban játszanak majd ellenünk. Még nem vagyunk annyira jók, hogy ilyen védekező stílusban játszó együttesekkel szemben eredményesebben szerepeljünk.

– A Ferencváros elleni kilencven perc után nyilatkozta, hogy azért játszik idegesen a csapat, mert igyekszik megfelelni a közönség magas elvárásainak. Túlzott, ha szurkolók győzelmet, jó játékot várnak?

– Nem erről van szó. Gyakran hasonlítják össze a mostani együttest az egykori győri sikercsapattal, s nyilván valami hasonlót várnak a mostaniaktól is. Talán ezért nem érzik a játékosok a nézőtérről a csapat felé irányuló szeretetet. Pedig a küzdőszellemmel, technikai tudással nincs gond, ez az együttes edzésen gyorsan futballozik, ugyanakkor mérkőzésen lassú. A futballisták, mivel nem akarnak hibázni, mert félnek a kritikától, a túlzott koncentráció miatt időzavarba kerülnek, lelassulnak. Ezt a görcsöt fel kell oldani, keressük rá a megoldást.

– A szurkolók többször bírálták a fiatal Priskin játékát. Önnek mi a véleménye a csatár teljesítményéről?

– Priskin Tamás tehetséges futballista, azonban úgy érzem, nem tett jót neki, hogy fiatalon bekerült a válogatottba. Túlzottak az elvárások vele szemben, pedig koránál fogva a játékában benne lehet bizonyos hibaszázalék. Az is biztos, hogy nincs kirobbanó formában, s még javítani is kell a játékán.

– Kik azok a futballisták, akikkel elégedett, illetve kik azok, akiktől előzetesen többet várt?

– A kapus Sztevanovics mellett Mátyus kimagasló teljesítményt nyújtott. Hanák, Bank és Vincze hozta, amit vártam, igaz, utóbbi játéka kissé hullámzó volt. Megmutatta tehetségét Lajtos és Varga Róbert is, akiknek még rutint kell szerezniük. Vannak, akiktől többet vártam s most nem kapnak annyi játéklehetőséget, mint az a gerinc, amelyikre a csapat épül. A lehetőséget, ha ez néha csak tíz-tizenöt perc is, azonban ők is megkapják a jövőben is. Az már az ő kompetenciájuk, hogy élnek-e ezzel.

– Nyolc forduló van hátra a bajnokságból. Többek közt az MTK, a Fehérvár és az Újpest szerepel a leendő ellenfelek közt. Mit gondol, mire lesz képes az ETO?

– Természetesen szeretnénk, ha minél több győzelmet szereznénk s kevés vereséget szenvednénk. Másfelől ki kell derülnie, hogy hol nem tudunk továbbfejlődni, vagyis melyek lesznek azok a posztok, ahol változtatásra lesz szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mind kevesebb résztvevő

Tizenegyedik alkalommal rendeztek a hétvégén krosszfutóversenyt a győrújbaráti gyermektábor… Tovább olvasom