Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Gorbunova kedvenc lehet

Még nem tudott megis- merkedni Sopronnal az MKB- Euroleasing női kosárcsapatának új szerzeménye.

Még nem tudott megismerkedni Sopronnal az MKB-Euroleasing női csapatának új szerzeménye, az ukrán Olekszandra Gorbunova. Amikor megérkezett, szinte azonnal Kassára utazott, majd miután onnan visszatért, Ibizára repült új csapatával.

Az óriási tehetségnek tartott ukrán kosaras kicsit elfogódottan válaszolt a kérdésekre. Ez persze érthető is, hiszen egy 19 éves lányról van szó, aki életében először hagyta el hosszabb időre szülőhazáját.

– Hol kezdett kosarazni, mely csapatokban játszott?

– Két csapatban játszottam eddig. A szülővárosomban, Berdjanszkban kezdtem a játékot s négy éve kerültem át Zaporizzsjába, a Kozacskához.

– Több poszton is bevethető, sokoldalú játékosnak tartják. Melyik poszton szeret leginkább játszani?

– Azt hiszem, azért van egy kis túlzás abban, amit mond, hiszen én két pozícióban szoktam játszani, a hármason, azaz bedobóban, és négyesben, tehát az alacsonyabb palánk alatti poszton. Bevallom, nem igazán gondolkodtam, melyik posztot szeretem jobban, egész egyszerűen kosárlabdázni szeretek.

– 2004-ben a pozsonyi U18-as és a franciaországi U20-as, idén pedig a brnói U20-as Európa-bajnokságnak volt a legértékesebb játékosa. Nyilván sok ajánlat közül válogathatott.

– Valóban jó pár csapat hívott, de én most itt vagyok Sopronban. Nekem ez a fontos, itt akarok jól játszani.

– És a sok ajánlat közül mi döntött a soproniaké mellett?

– Az egyik, hogy külföldön jó a híre a csapatnak, jól szervezett klubnak tartják a sopronit, jók a körülmények. Erről egyébként kismértékben már akkor meggyőződtem, amikor az előző szezonban a Kozacska játékosaként itt szerepeltünk az Euroligában. Az is sokat számított, hogy olyan sikeres, neves edző irányítja a szakmai munkát, mint a korábban pályafutása során két Euroliga-győzelmet szerző Natalia Hejková, s azt is tudom, hogy nagyon fiatal csapatba kerültem.

Az MKB-Euroleasing egyébként hétfőn elutazott Ibizára egyhetes edzőtáborba. Elrepült a sérülése után még nem teljesen egészséges Honti Katalin, valamint a kassai tornán ujjsérülést szenvedett Károlyi Andrea is. A keretből már csak az amerikai

Teasley hiányzik. Az edzőtábor végén tornán szerepel a csapat, amelyen a soproniak mellett az ICP Delta Kosice, a házigazda ibizai együttes és a Valencia vesz részt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres mosonmagyaróvári EB

Hazai és megyei siker is született a mosonmagyaróvári
Európa-bajnokságon. Tovább olvasom