Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Gólokkal segítené az ETO-t

Labdarúgás - Az észt válogatott támadó, Tarmo Kink a Győri ETO FC első téli igazolása. A Szpartak Moszkvát is megjárt játékos első benyomásai kedvezőek új csapatáról.
A szélsőként és csatárként is bevethető Tarmo Kink hat éves korában kezdett futballozni a TJK nevű iskolai csapatban. Első komoly klubja az édesapja által irányított SC Real volt. Kölcsönjátékosként megfordult a Viimsi és a Narva csapataiban, majd 17 évesen külföldre igazolt, a Szpartak Moszkva játékosa lett. Kink bemutatkozhatott a felnőttcsapatban, és az UEFA-kupában is pályára léphetett, de többnyire a tartalékcsapatban kapott lehetőséget. Végül három év légióskodás után 2006-ban visszatért Észtországba.

„Fiatalon kerültem ki Moszkvába, és hoztam néhány rossz döntést. Nagyon hiányzott a családom és a barátnőm, akivel egyébként azóta is együtt vagyunk. A honvágyam miatt hazatértem, de ha visszaforgathatnám az idő kerekét, másként döntenék, és nem jönnék el a Szpartaktól" – mesélt lapunknak pályafutása egyik fontos állomásáról a huszonkilencszeres válogatott játékos.

Tarmo Kink Moszkvát elhagyva az észt FC Levadia csaptában folytatta a játékot. Itt 80 bajnoki mérkőzésen 35 gólt szerzett, és egymás után három évben is bajnoki címet ünnepelhetett. Most ismét légiósnak állt, miután elfogadta a Győri ETO ajánlatát.

„Nagyon gyorsan történt minden, kaptam egy telefonhívást, idejöttem, részt vettem a teszteken, és hamar megállapodtunk. Eddig csupa szimpatikus emberrel ismerkedtem meg, remélem, hogy a csapattársakkal is jó lesz a viszonyom. Úgy érzem, egy nagy klubhoz kerültem, ahol kitűnőek a körülmények. Szeretném gólokkal segíteni a csapatot abban, hogy tavasszal jobban szerepeljen."

Kink nem az egyedüli észt futballista Győrött, hiszen próbajátékosként három honfitársa is látogatja az ETO edzéseit.
„Örülnék, ha a többiek is szerződést kapnának, könnyebb lenne úgy a mindennapi élet. Fontos, hogy az angol mellett valakivel az anyanyelvemen is tudjak beszélni. Természetesen ismerem a másik három játékost is, Tihhon Sisov csapattársam volt a Levadiánál, Jarmo Ahjuperával pedig fiatal korom óta játszunk egymás ellen. A válogatotton kívül általában ellenfelek voltunk."

Tarmo Kink elmondta, kevéssé ismeri a közeget, amibe került. A magyar válogatott szereplését nyomon követte, de a bajnokságot nem ismeri, csupán néhány hírt olvasott a DVSC és a Ferencváros csapatáról. A támadó mindenesetre úgy gondolja, az NB I erősebb, mint az észt első osztály, ahol mindössze négy komolyabb csapat szerepel. A játékos szabadidejében szívesen próbál ki különböző sportágakat, bár nagy kedvencének, a jet-skizésnek még egy ideig nem hódolhat.

„Jó lehetőségnek tartom a győri szereplést, amivel a klub is és én is jól járhatunk. Három és fél éves szerződést kötöttünk, szeretnék tovább fejlődni ez alatt az idő alatt. Előfordulhat, hogy a barátnőm is Győrbe költözik, mondanom sem kell, mennyire örülnék ennek" – zárta a beszélgetést az ETO első téli szerzeménye.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: Szlovák és magyar ellenfelek

Labdarúgás - Kialakult az élvonalbeli Győri ETO FC felkészülésének programja. Mielőtt elutaznak… Tovább olvasom