Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Gólok a Málna-kupán

Kevés hasonló sokszereplős tornát tartottak eddig labdarúgásban gyerekek számára, amelynek olyan hagyománya van, mint a Málna-kupának.
(illusztráció)
Az ötlet a Horker cég ügyvezetőjétől, a Nyúlon élő, ám most már Koroncón tevékenykedő Horváth Norberttől származik. Az elmúlt hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg az általános iskola alsósai közül az egészen kicsiknek, az első-második osztályosoknak, illetve a felsősök közül az ötödikesek és hatodikasok számára ezt a kispályás, de nem mindenben a kispályás labdarúgás szabályai szerinti tornát. Ami az eltérés a kispályás szabályoktól, nagyobb a kapu, hogy sokszor tudjanak örülni a gyerekek a gólnak.
A jubileumi tornára a Sokoró környék tizenkét községének általános iskolája nevezett be. Rengeteg mérkőzés zajlott, sok-sok góllal. A kicsik kategóriájában Koroncó, Sokorópátka és Pannonhalma volt az első három sorrendje. Király Arnold lett a gólkirály tizenöt góllal, a legjobb kapus címet a nyúli Pillár Dominik, a legjobb mezőnyjátékos címet pedig Vöröstorma Martin koroncói gyermek érdemelte ki. A felsősök közötti vetélkedőben Nyúl, Tényő és Győrújbarát iskoláinak gyerekei a sorrend. Ott a gólkirály a pannonhalmi Erdélyi Máté lett tizenegy góllal, a legjobb kapus Dombi Tamás Tényőről, míg a legjobb mezőnyjátékos Prestyén Erik nyúli kisdiák lett, akiről a hozzáértők állítják, fognak még hallani róla labdarúgópályákon. A tornát életre hívó és életben tartó Horker cég több millió forintot áldozott a mostani versenyre is. Nagyvonalúan megajándékozta a cég az egyes iskolákat és a gyerekek a megmondhatói, milyen g áláns volt a vendéglátás. A Horváth család teljes számban, a szülők és mindhárom gyerek végig ott volt és közreműködött a torna lebonyolításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Blatter

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szöuli tisztújító kongresszusán a tagok úgy döntöttek: továbbra is… Tovább olvasom