Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Gólínségben a SVSE - GYSEV

Az NB III Bakony-csoportban a soproni vasutascsapat szerepelt a leggyengébben.

Az NB III Bakony-csoportban szereplő megyei csapataink közül – azonos ponttal, de rosszabb gólkülönbséggel – a soproni vasutascsapat érte el a leggyengébb eredményt. Szereplésükre egyébként jellemző, hogy mindkét idényben szinte azonos teljesítményt nyújtottak.

Az egyesület vezetése a bajnokság előtt a biztos bentmaradást, azaz az első tíz hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, ami azt jelentette, hogy az átszervezés után is a magyar labdarúgás harmadik vonalában szerepelhessenek a soproni vasutasok. A kitűzött cél teljesült, de maradéktalanul mégsem lehetnek elégedettek az eredményekkel.

A számok tükrében:

Őszi idény után: 10 SVSE 13 4 3 6 13–27 15
Tavaszi idény után: 10 SVSE 13 4 2 7 14–15 14
Végeredmény: 10 SVSE 26 8 5 13 27–42 29

Mindkét idényben azonos helyen zárták a szezont, a rúgott gólok száma is szinte azonos, egyedüli előrelépés, illetve javulás a védelemben tapasztalható. Hét alkalommal egy gól hiányzott a győzelemhez vagy éppen a pontszerzéshez.

A játékban erőltették a test test elleni játékot, a sok ütközést, aminek következtében nem kevesebb mint 69 sárga és 7 piros lapot kapott a csapat, ebből 38 sárgát és 4 pirosat tavasszal, amivel a sportszerűségi versenyben az utolsó helyen végeztek.

A házi góllövőlistát Bodor András vezeti hat góllal, mögötte egyaránt 3–3 gólt szerzett Reineck, Katona S. és Horváth Barna. A csatárok kritikáját jelenti, hogy Reineck sérülés miatt csak tavasszal játszott és a támadósorban szereplők az egész bajnokságot tekintve csak egy gólig jutottak.

Az elmúlt bajnokságban 25 játékos kapott lehetőséget, köztük olyan fiatalok kerültek tűzközelbe, mint Katona A., Fekete Z. és Tama Norbert, akik a jövőt jelenthetik a Lövérek alján.
Majoros Zoltán edző az egyes csapatrészeket a következőképpen értékelte:

„ A kapuban Németh Gábor elfogadható teljesítményt nyújtott, bár tavasszal négy mérkőzésen Ifsits is szerepelt. A védelem fejlődött a legtöbbet az elmúlt egy év alatt, amelyet hűen tükröz a kapott gólok számának jelentős csökkenése. Katona Sándor rutinos játékosként összefogta a fiatalokat, s ennek eredményét tavasszal már viszontláthattuk. A középpályán a Reineck, Geeb, Varsányi hármas sokat tett a csapat érdekében, nagy futómennyiséggel és a megnyert párharcokkal segítették a csapatot. Kritika egyértelműen a támadójátékunkat érheti, mert kevés gólt szereztünk, hiányzott az igazi befejező csatár."

A jövőt illetően az edző még elmondta, hogy elsősorban együtt kellene tartani a csapatot, azonkívül gólérzékeny támadókat kell igazolni és javítani a kapu előtti helyzetkihasználást. Nem lesz könnyű helytállni a 16 csapatos csoportban, de egyértelműen cél, hogy továbbra is a korábbi hagyományoknak megfelelően a harmadik vonalban szerepeljenek a soproni vasutasok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horpácsi sztárvarázs

A sztárok győzelmével végződött a sopronhorpácsi falubúcsú fénypontjának szervezett mérkőzés. Az olimpiai világ- és Európa-bajnok sportolókból álló vendégtársaság közönségszórakoztató találkozón 3–2-re legyőzte a megyei harmadosztályban szereplő helyi együttest. Mintegy 1300-an tekintették meg a a futballcsapat mérkőzését a sztársportolókból verbuvált alakulat ellen. Tovább olvasom