Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Gálhidi Pápára szerződött

Pápán az élvonalban szereplő csapatot működtető kft. tulajdonosa, Bíró Péter kedden megegyezett az új szakemberrel, Gálhidi Györggyel.

Az 51 éves edző határozatlan ideig irányítja az együttest.
Szentes Lázár szakmai igazgató az őszi idény közben távozott a klubtól, a helyét ideiglenesen Zsivóczky Gyula pályaedző vette át.

– Három héttel ezelőtt már tárgyaltam Bíró Péterrel – kezdte Gálhidi György. – Akkor megszakadtak a megbeszélések, a pápaiak is felvették a kapcsolatot más szakemberekkel s bevallom, én is vártam más ajánlatokat. Aztán a napokban újra egymásra találtunk és kedden egyezség lett a tárgyalások eredménye.

– Rendkívül nehéz helyzetben van a Lombard, hiszen utolsó helyen áll a tabellán. Sokan reménytelennek látják a bennmaradást. Ön mit gondol, van-e esély a jövőbeni élvonalbeli szereplésre?

– Nagyon nehéz tavasz vár ránk, de nem tartom reménytelennek a helyzetet. Amennyiben sikerül öt-hat, magyar szinten is meghatározó labdarúgót szerződtetni, úgy szerintem huszonöt-huszonnyolc pont begyűjthető s ez elegendőnek tűnik a bennmaradáshoz. Bíró Péter tulajdonos ígérete szerint a vezetőség mindent elkövet a keret megerősítéséért. Már leigazolták  a negyvennégyszeres zambiai válogatott középpályás Mishek Lungut és a brazil Elbert, aki sajnos nem azonos a Bayern egykori csatárával.

– Az nem zavarja, hogy határozatlan időre szól a szerződés?

– Egyáltalán nem, hiszen beleegyezésemmel történt így. A klubtulajdonos kifejezte abbéli szándékát, hogy szeretné, ha hosszú távon dolgoznánk együtt. Ehhez persze, tudom, elsősorban sikerek kellenek.

– Mikor és hol kezdődik a felkészülés?

– A tervek szerint január 9-én találkozott volna a keret, de kértem a tulajdonost, hogy ezt hozzuk előre négy nappal. Érzésem szerint az idő kell az ismerkedéshez, s ahhoz, hogy felvegyük az új ritmust, hogy utána már teljes erőbedobással dolgozhassunk. Külföldre nem készülünk, ám az megeshet, hogy tíz-tizenkét napra költözünk, hogy műfüves pályán gyakorolhassunk. Szeretném elérni, hogy a csapat játékával, eredményeivel újra visszacsalogassa a nézőket a lelátóra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nap alatt futott 380 kilométert

A győri Kiss Zoltán ultramaratoni futó és egyben a szövetség elnöke. Szerinte a futás lényege az önmegismerés. A harminchat esztendős győri Kiss Zoltán életében meghatározó szerepet játszik a sport. Kezdetben futballozott – barátaival képesek voltak egész nap rúgni a bőrt –, belekóstolt a kézilabdázásba, de kipróbálta magát a futópályákon is. Tovább olvasom