Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Futsal: Újra lesz Rába ETO?

Információink szerint visszatér a győri sport támogatói közé a Rába-gyár.
Újabb nagy dobásra készülnek a győri NB I-es futsalcsapat vezetői: a klub egyik új támogatója várhatóan a Rába rt. lesz, s az is elképzelhető, hogy a patinás cég a következő bajnokságtól már névadó szponzorként segíti az együttest. Így hosszú időszak után ismét lenne egy futballcsapat, amely Rába ETO néven szerepelne a magyar bajnokságban. Többek közt erről tart sajtótájékoztatót ma a Duna Takarék ETO vezetése. Ami biztos, a csapat honlapján (etofutsal.hu) a támogatók közt már ott szerepel a járműipari holding emblémája.

 

Edzésben az utánpótlás

Három korosztály is a napokban kezdi meg edzéseit a Duna Takarék ETO nemrég megalakult utánpótláscsapatai közül. Az U11-eseknek szerdánként és péntekenként vannak az edzéseik. Az U13-asok február 16-án, az U15-ösök február 15-én kezdenek. Előbbiek hetente kedd-csütörtök, utóbbiak hétfő-péntek ritmusban készülhetnek. Az edzések időpontja mindhárom gárdánál 15 óra. A helyszín a győri Barátság sportpark. A klub vezetői várják a futsal iránt érdeklődő és kedvet érző gyerekek jelentkezését.

Várhatóan a jelenlegi névadó, a Duna Takarék is maradna a támogatók sorában, ugyanis mindkét fél elégedett az eddigi együttműködéssel.
Úgy tudjuk, a Rába részéről kedvező lépésnek tartják, hogy a cég újra kiléphet a közvélemény elé.

Rába ETO néven 1969-től „futott" a klub, így a nagypályás győri futballcsapat is. Társadalmi elnökként egy vagongyári igazgató állt a testület élén, a napi munkát pedig az ügyvezető irányította. Ez a szisztéma egészen 1986-ig működött, miután hét tradicionális szakosztályától megvált az egyesület, a megmaradt labdarúgó- és férfi kézilabda-szakosztály a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár sportfőosztályaként tevékenykedett tovább.

A kilencvenes évekkel, a rendszerváltással ez a struktúra megszűnt, a többnyire vagongyári vezetőkből álló igazgatótanács és menedzser irányította a klubot. A Rába ETO sok más magyar egyesülethez hasonlóan súlyos anyagi gondokkal küszködött. A szakosztályok önállóan keresték a boldogulás útját. Az időközben egy rövid időre visszatért kajak-kenu, valamint a férfi kézilabda-szakosztály a győri városi közgyűlés döntése értelmében önálló egyesületet alakított. Utóbbi Győri ETO KC néven. Ezzel egy időben megalakult a Rába ETO Futball Club, amely később többször nevet váltott, a Győri Rába ETO Sport Club pedig 1992-ben megszűnt.

Olvasóink írták

  • 2. rucinho 2010. február 12. 10:26
    „Biztos ismeri mindenki a mondást ami így szól:Rába,Rába,Rába rába..... ! :)”
  • 1. 07743 2010. február 11. 11:38
    „Hajrá Rába ETO!! A név kötelez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri és soproni győzelem

Kosárlabda - A másodosztályú kosárlabda bajnokságban a Tigrisek és a GYKC is győzelemmel zárta a… Tovább olvasom