Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Futsal, Győr: terítéken az utánpótlás

Az ETO Futsal Club nem csak az első vonalban legjobb Magyarországon, hanem az utánpótlás-nevelés területén is kiemelkedő eredményeket ér el.
Már a klub megalapításának pillanatában az egyesület vezetősége elsődleges céljaként fogalmazta meg, hogy az utánpótlás-nevelés fő pillére legyen a jövőnek, hiszen a saját utánpótlás a legjobb és leggazdaságosabb igazolás.

Ennek a tervnek sikerült megnyerni Győr egyik kiemelkedő gazdasági tevékenységet végző cégét, a Nemak Győr Kft.-t, amely elkötelezett híve lett a futsal utánpótlás-nevelésnek Győrben. Így minden együtt állt ahhoz, hogy megfelelő szakmai munka mellett a jövő Dróth Zolijai, Harnisch Ákosai nőjenek fel a klub égisze alatt.

2011 az első év, amikor minden utánpótlás korosztályunk a nemzeti bajnokságban indulhat el, és az öt korosztályból háromban őszi első a Nemak Kft. által támogatott csapatunk. A másik két korosztálynak is megvan az esélye az első hely megszerzésére, hiszen a dobogó közelében állnak a bajnokság félidejében.

Cikksorozatunk első részében az U11-es korosztállyal és edzőjükkel, Büksi Zsolttal foglalkozunk. A legkisebbek kilenc mérkőzést játszottak eddig a bajnokságban, és minden mérkőzésüket megnyerve, pontveszteség nélkül vezetik a bajnoki tabellát. Mindez a gyerekek tehetségén túl kiváló szakmai munkát végző edzőjüknek is köszönhető, aki heti 3-4 alkalommal másfél órában foglalkozik a klub legkisebb korosztályával.

Tehetségekben márpedig nincs hiány, erről a klub első csapatának legjobbjai is tudnának mesélni, hiszen jó pár edzésen részt vesznek a gyerekek között. Dróth Zoli mondta az egyik ilyen foglalkozás után, hogy ezek a gyerekek óriási előnnyel indulnak a mai profikhoz képest, hiszen ők már 9-10 éves korukban kezdik azt a munkát, amelyet ők csak 19-20 évesen kezdtek el. A gyerekek edzésszáma is kimagasló, hiszen van olyan NB I-es futsal csapat, amely nem edz annyit egy hét alatt, mint a mi gyerekeink. Ennek a korosztálynak tehetségei a kapus Pintér Roland, aki Balázs Zoltán kapusedzéseit látogatja és szép jövő előtt áll, Csonka Bálint, Tóth Péter, Lampert Krisztián, Szücs Ádám, Thurnher Victor játéka segítette a többiek mellett a csapatot a tabella élére.

Edzőjük szerint, ha fejlődésük töretlen lesz, ezek közül a gyerekek közül sokan ott lehetnek a jövő győri bajnok csapatában. Utánpótlás csapataink a legkorszerűbb módszerekkel készülnek, a klubtól és a Nemak Kft.-től minden eszközt, felszerelést megkapnak, így nem csoda, hogy felveszik a versenyt az ország többi korosztályos csapatával. Reméljük, a bajnokság végén arról számolhatunk be, hogy az U11-es csapat magyar bajnok lett!
Molnár Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bryant háborog, a címvédőhöz igazolt a csapattársa

Némileg váratlanul az NBA legutóbbi szezonjának legjobb csereembere, Lamar Odom a Los Angeles… Tovább olvasom