Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Futsal: brazil túra győriekkel

futsal - A győri Duna Takarék ETO öt játékosa is tagja volt a brazíliai Futsal Grand Prix-n szereplő magyar válogatottnak. A csapat a tizenkettedik helyen zárta a tornát.
A papírformának megfelelően a házigazda Brazília sikerével zárult az V. Futsal Grand Prix, amelyre a magyar válogatott is meghívást kapott. A Duna Takarék ETO újdonsült szakmai igazgatója, Kozma Mihály által irányított csapat a tizenkettedik helyen végzett az erős nemzetközi mezőnyben.

Rutint kellett szerezni

„Az volt a legfőbb célunk, hogy azok a fiatalok, akik eddig csupán néhány percnyi lehetőséghez jutottak a válogatottban, több időt tölthessenek a pályán" – kezdte a brazíliai túra értékelését Kozma Mihály szövetségi edző. „Erre jó alkalom volt ez a torna, hiszen hat mérkőzést játszottunk, sok közös edzést tartottunk, és a játékosok elméleti felkészítésen is részt vettek. Mindezt a brazil szövetség költségén tehettük meg, így kihagyhatatlan volt ez a lehetőség. Annak ellenére is vállaltuk a szereplést, hogy jelenleg a hazai bajnokságban tart a szünet, így a játékosok nem a legjobb erőnléti állapotban utaztak el Brazíliába. Hasznosnak értékelem a túrát, a céljainkat elértük, és velünk azonos erősségű vagy még erősebb csapatok ellen játszhattunk. A játékosok belekóstolhattak a nemzetközi futsal légkörébe. A fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, én pedig levontam a kellő tanulságokat."

Öt győri a válogatottban

A magyar válogatottnak öt győri játékos, Balázs Zoltán, Lódi Tamás, Peczár Csaba, Dróth Zoltán és Harnisch Ákos is tagja volt. Kozma Mihály röviden az ő teljesítményüket is értékelte.

Balázs Zoltán és Lódi Tamás képviselték a rutint fiatal csapatunkban, ennek megfelelően vezéregyéniségek is voltak. Lódi olykor rossz döntéseket hozott kiélezett helyzetben, de ezzel együtt élére állt a csapatnak. Dróth Zoltán és Harnisch Ákos megcsillantották kivételes tehetségüket, de még egyelőre látszott rajtuk a rutintalanság. Peczár Csaba kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott."

Tízmilliós „kisváros"

Lódi Tamás számára nem volt idegen a vezető szerep. A gólerős játékos örömmel támogatta csapattársait.

„Szente Tamás a csapatkapitány, Balázs Zoltánnal az ő munkáját igyekeztünk segíteni. Ugyanúgy terelgettem a fiatalokat, ahogy korábban velem is tették az idősebb játékosok. Jó körülmények között szerepeltünk, Brazíliában jobbak a feltételek még az itthoniaknál is. Fiatal csapattal utaztunk ki, megfelelő mennyiségű munkával még sokra viheti ez a társaság. Az időnk meccsekkel, edzésekkel és taktikai képzéssel telt, így nem igazán tudtunk körülnézni. Egy délelőttöt szántunk városnézésre, ami érdekes volt, hiszen más világot, más kultúrát láthattunk. Azt mondták, egy kisvárosban vagyunk, ehhez képest tízmillióan lakták."

Mesterhármas és sérülés

A válogatott fiataljai között szerepelt a közelmúltban Gödöllőről Győrbe igazolt Harnisch Ákos is. A játékos térdsérüléséig remekül játszott, Guatemala ellen háromszor is eredményes volt.

„Nagyon tetszett a torna, jó volt a szervezés, minden kifogástalanul működött. Az első mérkőzésen frissen, pörgősen játszott a csapat, nekem is jól ment a játék Guatemala ellen. Angola ellen már nehezebb dolgunk volt, azon a mérkőzésen sajnos megsérültem, de végigjátszottam a találkozót. A folytatásban viszont már csak egy mérkőzésen léphettem pályára. Az eredménytől függetlenül hasznos volt ez a torna, hiszen különböző stílusú csapatok ellen játszhattunk, és mi, fiatalabb játékosok is sok időt tölthettünk a pályán. Kicsit még érzem a térdem, mivel a csonthártya is megsérült, de már használható a lábam" – mondta lapunknak Harnisch Ákos.

A magyar válogatottat a Sporttelevízió forgatócsoportja is elkísérte Brazíliába. Egyelőre még nem ismert az időpont, mikor mutatják be az ott rögzített műsort.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: Dinjar 4 éves szerződést írt alá

Labdarúgás - A Győri ETO FC négy évre szerződteti a 23 éves horvát Marko Dinjart. A bal oldali… Tovább olvasom