Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Futsal - Csúcsév alakul Győrben

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, éves közgyűlésén a futsalról is beszélt.
Kiemelte: már több mint 21 ezren játszanak teremben, s a további fejlesztés érdekében a kézilabda-szövetséggel együttműködve kellene csarnokokat építeni, amelyek futsalra is alkalmasak.

A témáról a szövetség futsalbizottságának vezetőjével, a Rába ETO elnökével, dr. Drucskó Zoltánnal beszélgettünk.

– Valóban népszerűbb lett idehaza a futsal?

– Szerintem a számok önmagukért beszélnek, sok ember több évtizedes munkájának a gyümölcse kezd beérni. A magyar bajnokság mára sokkal színvonalasabb lett, s immár nem kétpólusú – ETO, Berettyóújfalu –, a felsőházban szereplő csapatok komoly játékerőt képviselnek.

– Bár Győrött kiváló a csapat, ám egyre kevesebb a néző.

– Úgy gondolom, a többi együttesnek is fel kellene zárkóznia mellénk. Ha idén is megnyerjük a bajnokságot, akkor az elmúlt nyolc évben a megnyerhető huszonnégy cím közül huszonkettőt megszerzett az ETO – ez hét bajnoki cím, hét kupagyőzelem, nyolc Szuperkupa. Annyira jó a csapat, hogy egy kicsit unalmassá vált a küzdelem. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy Győr egy sportos város és a szurkolóknak megvan a lehetőségük, hogy kiválasszák, melyik minőségi sporteseményre mennek ki. Azért amikor Bajnokok Ligája-meccset játszunk, nálunk is telt ház van a Magvassyban.
A volt győri Dróth Zoltánnal juthat ki a szlovéniai Európa-bajnokságra a magyar futsalválogatott.– Ha már csarnok, Csányi Sándor több létesítményt szeretne.

– Kizárólag futsalcsarnok nem sok van, talán csak a győri és a berettyóújfalui. Taotámogatásból eddig csak egy, az Aramis éppen épülőben lévő csarnoka készül, a statisztika is azt mutatja, hogy ezen a területen van fejlesztenivalója a szövetségnek.

– Csányi Sándor épp egy győri futsalmérkőzés utáni rendbontást emelt ki a közgyűlésen.

– Az ETO–Veszprém találkozón a vendégszurkolók a létesítményt biztonságban elhagyták, majd azt követően közterületen egy beazonosítatlan társaság verekedést provokált. Arról klubunknak nincs információja, hogy a verekedést kezdő személyek a mérkőzést megtekintő szurkolók közül kerültek-e ki, vagy hogy egyáltalán szurkolók voltak-e. A mérkőzéssel kapcsolatosan a rendezői feladatokat klubunk maradéktalanul ellátta.

– Jól szerepel a nemzeti csapat, a Rába robog az újabb bajnoki cím felé, mit vár a válogatottól és az ETO-tól?

– Ki szeretnénk jutni a szlovéniai EB-re, ehhez meg kell nyernünk a pótselejtezőt, valamint a következő szezonban minél több saját nevelésű játékost szeretnénk beépíteni az ETO első csapatába. Úgy tűnik, hogy az utánpótlás-nevelési koncepciónk lassan beérik, mert az U20-as és az U17-es együttesünk is vezeti a bajnokságát, az U15-ös és U13-as gárda pedig Final Fourt játszik. Ugyan az idei szezon főképp a futballról szólt az ETO-nál, de úgy néz ki, hogy a futsalban az egyik legeredményesebb szezonunkat zárjuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év után emelheti magasba ismét a kupát a Real Madrid

Öt év után emelheti magasba ismét a kupát a Real Madrid
A spanyol labdarúgó-bajnokság zárófordulójában a Málaga otthonában kell pontot szereznie a… Tovább olvasom