Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Futott a falu Dunakilitin

Két város és tizenegy község nevezett megyénkből idén a Kihívás Napja rendezvényeire, amelynek lényege, hogy a helység lakosságához arányítva minél többen teljesítsenek legalább 15 percen át tartó sportos mozgást.
Csornán, ahol idén tizedik alkalommal rendezték meg az évi egyszeri sportnapot, Németh László sportfelügyelő szerint ezúttal minden eddiginél eredményesebbek lesznek. Éjfél óta tart a sportolás, tekéznek, kosárlabdáznak, fociznak, délután 3 órakor már 58.400 negyedórás teljesítést jelentettek és a délután folyamán, amikor a felnőttek többsége is bekapcsolódik, ez tovább nő, estére a 70.000-es számot is szeretnék elérni.

Dunakilitin a sportolásra ösztönző lehetőségek egész sorát kínálták a lakosságnak, a megszokott labdajátékokon kívül a lovaglást, a tekét, asztaliteniszt, de a legkeresettebbnek a vadvízi kajakozás bizonyult. Este pedig fél kilenctől kilencig jóformán az egész falu részt vett a Fut a falu elnevezéssel szervezett mezei futásban.

Győrsövényházon a szomszédból érkezett fehértóiakkal növekedett a sportolók száma, együtt futották körbe a falut, szkandereztek, birkóztak, s részt vettek a diák–tanár foci- és kézilabda-mérkőzéseken. Közben a játszóház állandóan „üzemelt".

Győrújfalun Cserjés László polgármester újságolta, hogy az iskola diákjai az 55 óvodást és a 6 óvó nénit hívták ki focipartira, a polgármesteri hivatal dolgozói pedig kerékpártúrán vettek részt.
Farádon a benevezés ellenére sajnos el kellett halasztaniuk a részvételt, de a többi részt vevő helységben, így Kapuváron, Mihályiban, Répceszemerén, Röjtökmuzsajon, Tényőn, Töltéstaván és Harkán a sport igazi ünnepe volt ez a szerdai nap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ezüstlányokat köszöntötték

Évadzáró vacsoráját tartotta kedden a Graboplast-ETO. A felnőtt- és serdülőcsapat ezüstérmei… Tovább olvasom