Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Futballünnep volt Sopronban

Elégedetten és jókedvűen mehetett haza vasárnap este és jó hangulatban indulhatott hétfőn munkába az a közel 6000 soproni futballszurkoló, aki kint volt a felújított Káposztás utcai stadion avatóján.

A Matáv 3–1-re nyert az eddigi éllovas Pécs ellen, megfosztotta veretlenségétől az újoncot és élre állt a bajnoki tabellán. Nyilván jó ideig téma lesz a munkahelyeken, vendéglátó-ipari egységekben Grósz Róbert zúgó kapufája, Tóth Mihály két gólja, esetleg Bagoly Gábor mentései még a meccs elején. No meg maga a stadion, amelybe most már tényleg öröm meccsre menni, és nem csak Pintér Attila fiainak teljesítménye miatt. Hanem mert jól látni, jó a megvilágítás... Szóval az egésznek profi futball jellege van! Több illusztris vendég jelent meg a stadionavatón.

Itt volt a Magyar Labdarúgó Liga vezérkara, azaz dr. Szieben László elnök és helyettese, Klement Tibor, a soproni klub korábbi igazgatója. A Magyar Labdarúgó Szövetséget Berzi Sándor képviselte. A közelmúlt soproni edzői közül megtekintette a meccset Burcsa Győző és Komjáti András is. Szép gesztus volt a klub részéről, hogy gondoltak rájuk.
A mérkőzés képéből nem igazán derült ki, minek volt köszönhető, hogy a Pécs a fordulót megelőzően nagy-nagy meglepetésre vezette a bajnoki tabellát.

Az első félidőben egy szöglet utáni szituációt, valamint egy veszedelmesen a bal alsó sarok felé pattanó labdát leszámítva semmi veszélyt nem jelentettek a pécsiek Milinte kapujára.
A meccset látványos tűzijáték-koreográfiával kezdő hazai B közép jó hatással volt a csapatra, amely azonnal támadólag lépett fel. A párharcok többségét a soproniak nyerték, egyértelműen Pintér fiai uralták a mérkőzést, az ő akaratuk érvényesült. A pécsiek, mint már említettük, csak elvétve jutottak el a soproni kapu előterébe.

A közönség pedig nagyon élvezte a lüktető, lendületes futballt, az elszántságot, az akarást, a gólra törő játékot.
Jött Grósz bődületes kapufája, majd Tóth Mihály fejes gólja, amellyel a látottak alapján teljesen megérdemelten jutott vezetéshez a Matáv. Ezután derült ki, milyen igazi katlan is tud lenni a felújított létesítmény. A felforrósodott hangulat bénítólag hatott a pécsiekre. Németh kapusra mindenképpen, ám ez semmit nem von le a második gól előtt a labdát élesen a kapu (f)elé lövő Baumgartner, valamint a labdát el nem érő, ám roppant hatásos és eredményes zavarórepülést végző Tóth Mihály érdemeiből.

Szünet után, amikor pontosabbá vált a Matáv játéka, jött is az újabb gól. Jobblábas magyar futballisták olyan helyzetben, amilyenbe Tóth Mihály került Cseke ügyesen „löbbölt" indítása után, nem nagyon szokták ballal kapásból elvállalni a lövést. A Matáv csatára azonban bátran megtette – gól lett a jutalma.

A végén szépített a PMFC, de ez egyes szurkolói csoportok véleménye szerint nem volt más, mint „alamizsna". Valóban, a győzelem már nem forgott veszélyben.

Ismerve persze Pintér Attilát, gyaníthatóan azért alaposan „kivesézi" a bekapott gól körülményeit. Nyilván örül neki, hogy vezeti csapata a tabellát, de mától már a következő, új feladatra koncentrál. Nem néz hátra, pedig megtehetné! A mezőny ugyanis most az ő csapata hátát nézi.
A szurkolók pedig már a következő hazai bajnokit, a Győr elleni megyei rangadót emlegették...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítás: Matáv Sopron 3 - Pécsi MFC 1

Matáv Sopron 3 (2) Pécsi MFC 1 (0) Pécs, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 6000 néző. V.: Juhos… Tovább olvasom