Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Futball kevesebb pénzből

Az FC Sopront üzemeltető társaság egyik társtulajdonosa úgy döntött, kiszáll a futballklubból.

Antók Zoltán, az FC Sopront üzemeltető társaság egyik társtulajdonosa úgy döntött, kiszáll a futballklubból. A módosított szerződéseken három napig gondolkodhatnak az edzők és a játékosok.

Szerdán kora délutántól késő estébe nyúlóan tartott taggyűlést az FC Sopron csapatát üzemeltető gazdasági társaság. Fontos döntések születtek, amelyek után a helyzetkép nem rózsás. A taggyűlésen történtekről Kránitz László önkormányzati képviselő, a gazdasági társaság egyik társtulajdonosa, az önkormányzat képviselője számolt be:

„Az nyilván mindenki előtt ismert, hogy a csapat korábbi fő támogatója június harmincadikával megszüntette a csapat támogatását. A szerdai taggyűlésen aztán a klub másik társtulajdonosa, Antók Zoltán úgy döntött, felfüggeszti a klub támogatását. Ezek után a taggyűlés jelentős költségcsökkentést fogadott el. Nem akarunk olyan kötelezettségeket vállalni, amelyeknek a bevételét, a forrásoldalát nem látjuk biztosítottnak. Nem kívánunk hazardírozni, olyan ígérgetésekbe belemenni, amelyek rontanák a klub megítélését, presztízsét. Éppen ezért reális költségvetéssel kívánunk nekivágni mind a 2005/2006-os bajnokságnak, mind pedig az UEFA-kupának.
Azt gondoljuk, ezzel a költségvetéssel elérhető, hogy Sopronnak stabil NB I-es csapata legyen. Nem szeretnénk olyan sorsra jutni, mint amilyenre jó néhány klub jutott az elmúlt években. Amit ígérünk a csapatnak, azt be is tartjuk. Szeretnénk, ha a soproni szurkolók ezt megértenék és elfogadnák, és szurkolásukkal továbbra is segítenék a csapatot.
Reális célokat tűztünk a csapat elé, amelyekhez a feltételek adottak. A játékosoknak és az edzőnek elkészítettük a szerződéstervezetüket és három nap gondolkodási időt adtunk nekik arra, hogy döntsenek. A tervezeteken változtatni nincs módunk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerződést bontottak Tóth Mihállyal

Négy év után Távozik Sopronból a folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó Tóth Mihály. Tovább olvasom