Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Futással a londoni olimpiára: Győrben járt a csepeli ultrafutó - videó

Fuss Norman, fuss! - a Forrest Gump című film sokszor idézett mondata Varga Norman esetében is megállja a helyét, hisz a 25 éves fogyatékos futó Budapestről ötven nap alatt készül eljutni a londoni ötkarikás játékokra két lábon.

Varga Norman június másodikán délben indult Budapestről, az első napon Biatorbágyig, a másodikon Tatabányáig, a harmadikon Komáromig, a negyediken pedig Győrig futott.

"Kedden kisebb sérülést szenvedtem, az Achilles-ínam begyulladt"

"Ötven nap alatt ötven maratoni távot teljesítve szeretnék elfutni Londonig, s a tervek szerint az olimpiai játékok nyitóünnepségére érkezem meg az angol világvárosba.

Úgy, hogy utam során érintem Ausztriát, Németországot, Franciaországot, Luxemburgot, Belgiumot, Hollandiát.


Startra készen: Varga Norman a győri Petőfi hídnál. Fotó: Cseh Róbert.
Startra készen: Varga Norman a győri Petőfi hídnál. Fotó: Cseh Róbert.


Kedden kisebb sérülést szenvedtem, az Achilles-ínam begyulladt. Így hosszabb pihenőidőkre van szükségem, szakember segítségét kellett kérnem, s gyulladáscsökkentő krémekkel is kezelnem kell a lábam, de a kissé megnövekedett futásidőmnél szerencsére eddig nagyobb baj nem történt.

Szívből örülök, hogy mindenhol óriási szeretettel fogadnak, gondolni sem mertem volna, hogy ennyi erőt fogok kapni az emberektől!" - mondta a kisalfold-hu.nak Varga Norman, aki a szombati indulása óta Budaörsön, Biatorbágyon, Herceghalmon, Bicskén, Tatabányán, Tatán, Almásfüzitőn, Komáromon, Ácson és Gönyűn keresztül haladva érkezett el a kisalföldi megyeszékhelyig.


Videó: Cseh Róbert.


"A fiatalok remélhetőleg ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire"

"Naponta három etapban teljesítem a maratoni távot, vagyis háromszor 14 kilométer a penzum.

Futásommal szeretnék olyan pozitív szemléletváltozást elindítani az ifjúság körében, amelynek segítségével a fiatalok remélhetőleg ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet fontosságára" - mondta céljairól Varga Norman (a futó 2003. január 1-jén dulakodás során a villamos elé esett, mely átment a bal karján és majdnem teljesen levágta, de sikerült visszavarrni), akit a Magyar Olimpiai Bizottság támogat futása során.

Arra a kérdésünkre, hogy a londoni olimpián melyik magyar sportolónak szurkol, Varga Norman úgy válaszolt: "nem szeretnék senki sem kiemelni, bízom a magyar olimpiai csapat összes tagjában, s remélem, hogy minél több örömre adnak majd okot a játékok alatt".A csepeli ultrafutó 50 napos futását, az utazás kalandjait a Facebookon folyamatosan frissülő riportokkal követhetik nyomon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felpörgette a magyar-válogatottat Dél-Korea

Magabiztosan játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott a dél-koreai válogatott elleni keddi… Tovább olvasom