Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Foton: újból kizárva

Újból kizárta a Női Hivatásos Kosárlabda Liga Intéző Bizottsága a Ventwest Foton Sopron csapatát. 
A testület közleményében az állt: a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kérésére az IB ismét megtárgyalta a Ventwest-Foton Sopron csapatát működtető Bácska Sport Kft.  kizárását, és nem talált jogi alapot a korábban meghozott kizáró határozat megváltoztatására. 

Az újbóli vizsgálat megállapította: a Bácska Sport Kft.  nem tud, vagy nem akar kellő garanciát adni a másik soproni klub felé meglévő kétmillió forintos tartozása kifizetésére, noha 2004.  október 5.  óta kellő ideje lett volna az összeg előteremtésére. 

A soproni csapat képviselői azt a megoldást is elvetették, hogy a szövetség főtitkára meghitelezi az összeget részükre, s azt legkésőbb 15 napon belül visszafizetik.  Az IB korábbi döntése jóváhagyásakor azt is mérlegelte, hogy a Ventwest-Foton Sopronból eligazoló játékosok többsége beadvánnyal fordult a Liga felé, több havi elmaradt járandóságuk miatt.  Ezen felül a Bácska Sport Kft.  üzletrészét eladó bajai főiskola is jelezte: az új tulajdonosok még mindig tartoznak felé több millió forintos vételár részlettel.

Mindezek figyelembevételével más döntést nem lehetett hozni, mint az előző kizáró határozat jóváhagyását. Dr.  Nyíri Dezső, a liga elnöke elmondta, a megbeszélésre úgy kellett volna menni a Foton képviselőinek, hogy vagy már átutalták, vagy a tárgyalás napján utalják át az összeget.  Mivel ez nem történt meg, az IB újra a kizárás melett döntött.  Fűzy András, a soproni klub elnöke elmondta, úgy mentek oda a tárgyalásra, hogy rendezni akarják az ügyet. 

Át is adtak egy szándéknyilatkozatot, miszerint kész a klub 10 napon belül rendezni az ügyet, ha garanciát lát arra, hogy ezek után folytathatja szereplését a bajnokságban! Erre a felevtésre azt mondta a ligaelnök: ez egy órával a hivatalos tárgyalás után történt, nem lehetett figyelembe venni! A soproni sportvezető hozzátette: a szövetség többek között a magyar kosárlabda egyetemes érdekeinek szem előtt tartásá kérve a ligát utalta vissza neki az ügyet. 

Erre utaló szándékot nem láttak az IB-nél.  Ezen túlmenően a szövetség eljárási hiba miatt utalta vissza az ügyet a ligának, amelyről szó sem volt! A liga lezátrnak tekinti az ügyet, a Foton nem!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs helyszíne az úszó vb-nek

A Nemzetközi Úszó Szövetségnél még egyetlen város sem jelezte hivatalosan, hogy otthont adna az idei… Tovább olvasom