Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Fontos soproni siker

Súlyos bokasérülése miatt nem utazott el Sopronba Streimikyte, ám a soproniak edzője így is nehéz meccsre számított.
Kiegyenlített első percek után a nyitónegyed közepén Kovacevic bravúros kosarával meglépett néhány ponttal ellenfelétől az MKB. A vendégek bedobója, Dougles ekkor csak szenvedett a vele szemben remekül védekező Horváth Zsuzsa ellenében. Ez utóbbi ráadásul a negyed második felében támadásban is megvillant, így tíz pontra nőtt a zöld-sárgák előnye, amelyet a negyed végére a magára találó Dougles, valamint a közel kétméteres Baranauskaite révén csökkentett a Vilnius.

A második negyed elején Sul- ciute és Horváth „váltott" triplát. A vendégeket csapatuk negyedik számú centere, a Streimikyte játéka esetén szóhoz alig jutó Sulciute tartotta versenyben. A negyed közepén Hejková kis pihenőt engedélyezett csapata addigi két legjobb emberének, Horváthnak és Kovacevicnek. Közben egy pontra feljöttek a vendégek. A félidő végén Hejková visszahozta Kovacevicet és Horváthot. Ekkor az addig görcsösen, erőlködve kosarazó Blahusková is magára talált.
Térfélcsere után egy ideig

Dougles egyedül próbálta felhozni együttesét – kevés sikerrel. A gyors, szellemes hazai akciókat csak szabálytalanságok árán tudták megállítani a vendégek, a zöld-sárgák pedig jól céloztak a vonalról. Sulciute újra elkezdett „termelni", villámgyorsan 7 pontra zsugorodott az az előny, amely nem sokkal korábban 13 is volt.

E kritikus pillanatban „nyelte be" némi gondolkodás után a hazai gyűrű Borovicková labdáját, amelyet a hárompontos köríven túlról engedett röppályájára. Amilyen hatalmas volt, olyan rövid ideig tartott a remek hangulatot teremtő soproni közönség öröme, hiszen Sulciute azonnal válaszolt – szintén triplával. És még nem volt vége a triplaesőnek. Borovicková újfent betalált távolról, erre pedig Derevjanik válaszolt hármassal. A zárószakaszban is folytatódott a magas színvonalú, óriási, lüktető csata.

Dougles duplájára Vajda válaszolt triplával, majd miután Blahusková ügyesen lefordulva Baranauskaitéről, eredményes volt. A különbség újfent elérte a kritikus 10 pontot. Ezután jött egy újabb Borovicková-tripla, amely a szokásokkal ellentétben szerencsére válasz nélkül maradt. A vendégeknél Dougles szinte mindent egyedül próbált megoldani, időnként sikerrel. A „magánszám" azonban kevés volt a csapatjáték ellen. Kovacevic triplájával adta meg bő két perccel a vége előtt a kegyelemdöfést a soproni csapat.

A végén a szurkolók felállva ünnepelték a remekül játszó soproni csapatot, amely kétségkívül rászolgált a fantasztikus hangulatot teremtő drukkerek dicséretére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgolódás a Fradinál

Zavadszky Gábor már a ciprusi Apollon Limassol csapatát erősíti, Sowunmi Thomas pedig Dubaiba ment… Tovább olvasom