Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Földingné izgatottan készül

A II. Arrabona Run Futófesztivált szeptember 24-én rendezik meg Győrött. A Kisalföld is támogatja a viadalt.

A szinte mindenki által teljesíthető távokon (3,5 és 10 km) megrendezendő futófesztiválnak Győr történelmi belvárosa ad otthont.

A kétszeres olimpikon maratoni futó, Földingné Nagy Judit sorozatában ezúttal személyes élményeiről és versenytapasztalatairól beszél.
Földingné Nagy Judit rutinos versenyzőnek számít, már csak emiatt is hasznos meghallgatni tanácsait. Ezenfelül az is érdekes kérdés lehet, ő maga hogyan készül a nagy versenyre.

„Én is izgatottan várom már a hétvégi viadalt. Tavaly csak szemlélője voltam az első Arrabona-futófesztiválnak. Kisfiunk, Péter akkor volt öthetes. Most, hogy eltelt egy esztendő, már ismét edzésben vagyok, s újrakezdőként állok majd rajthoz a hétvégén. A hosszabbik távra esett a választásom, azaz a 10 km-es futáson indulok" – kezdte a kiváló atléta.
Adódik a kérdés: mi hajtja még ennyi idő után is a versenyzőt?
„Több évtizedes futómúlttal nem lehet kiszállni a körforgásból. A versenyek hangulata, de főként a futás szeretete rendre visszahív. Már nem futok olyan sokat, mint aktívabb koromban, már nincsenek olyan vérmes reményeim az időeredményeket illetőleg. De még negyvenévesen is érzek magamban annyi erőt, motivációt, hogy a magam örömére naponta szánjak időt a futásra. A versenyek hangulata még mindig lázba hoz. Szeretnék még ott lenni minél több rajtnál és a lehetőségekhez képest kihozni magamból a maximumot" – indokolta a visszatérést Földingné, aki szereti, ha a célban nem egyedül örül.
„A célba érés örömét, azaz a táv teljesítését jó érzés megosztani másokkal. Éppen ezért azt tudom tanácsolni mindenkinek, aki a hétvégén indulni szeretne, ne egyedül érkezzen. Hozza ki mindenki magával a barátokat, családtagokat. A verseny közben ők szurkolhatnak nekünk. A végén pedig lesz, aki mellett kifújhatjuk magunkat" – tanácsolta Földingné Nagy Judit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még álom az NBA

Nejc Strnad személyében szlovén irányítója lesz ősztől a Soproni sÖrdögök csapatának. A játékos… Tovább olvasom