Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Feszültségek voltak, hibák nem

A Kisalföld augusztus 29-i számában megjelent „Soproni szívvel a zalai színekért” című írásra kívánt válaszolni az SC Sopron utánpótlás-nevelő egyesület elnöke, dr. Cserich Zsolt.

„Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért indított ellenem háborút Gőbl Gábor, hiszen 2005 szeptemberéig kettős szerepkörben dolgozott. Ő volt az utánpótlásklub igazgatója, valamint az FC Sopron ügyvezető igazgatója. A cikkben szereplő állítással ellentétben szeptemberig hibát nem jelentett, mivel az nem is volt. Az első nézeteltérésünk tavaly őszre vezethető vissza, amikor pénzügyi szabálytalanságok miatt az igazgató aláírási jogát visszavontam.

Tavaly decemberben az önkormányzat, az FC Sopron és az SC Sopron közötti egyeztetés eredménye az lett, hogy kettészakadt az utánpótlás, ami természetesen nem tett jót, legfőképpen szakmailag nem volt helytálló. Időközben az FC Sopron nevezési felté- telei között szerepelt az utánpótlás-korosztály versenyeztetése, amihez egyesületünk partner volt. Megállapodást kötöttünk, a működésünkhöz minimális pénzügyi ellenszolgáltatást kértünk, de Gőbl Gábor ellenezte, mondván, az FC Sopronnak nem kell támogatni az utánpótlás-egyesületet. Kettőnk között további feszültséget okozott a nagy panorámás busz helyzete is. Gőbl úr vezetése alatt vásárolta a buszt az egyesület, amit végül is nem tudtunk fenntartani, ezért jelképes összegért átadtuk az FC Sopronnak, mondván, ha ők eladják, akkor a jelképes összeg és a tényleges ár közötti részt megfelezzük a futballklubbal. A busz nincs Sopronban, csupán a felnőtt játékosokat utaztatják idegenbeli mérkőzésekre."

Gőbl Gábor távozása után megállapodást kötöttek az FC Sopron vezetésével, visszakerült az utánpótlás-egyesülethez három korosztály és jelentős havi támogatást is kap a klub. Időközben az ügyészség lezárta a vizsgálatot, jelentős hibákat nem állapított meg.

„Várhatóan októberben az éves küldöttközgyűlés elfogadja a klub alapszabályát és tisztújításra is sor kerül. Megnyugtatásként szeretném közölni, hogy nem indulok az elnöki posztért, de azért mindent el fogok követni, hogy csak olyan sportvezető legyen pozícióban, aki szakmailag, emberileg, valamint az önkormányzati vezetésnek is megfelel. Örömmel mondhatom, hogy egyesületünknél kiváló edzői gárda alakult ki, utánpótlásközpontokat hoztunk létre Hegykőn, Lövőn és Fertődön. Megállapodást kötöttünk a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és Gimnázium vezetésével a fiatalok foglalkoztatása ügyében."
A jövőben is az ifjúsági korosztályból „kiöregedett" játékosokat – ha az FC Sopron nem tart rájuk igényt – térítésmentesen átadják az SVSE GySEV NB III-as szakosztályának. Jelenleg is három felnőtt játékost adtak a klubnak –- fejezte be válaszát az utánpótlás-nevelő egyesület vezetője. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors a gyepen és az autóban is

Virág Aladár, a Győri ETO FC labdarúgója szívesen tölti a szabadidejét egy raliautó volánjánál. Tovább olvasom