Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Fertői vitorlázó eredmények a Garda tavon

37. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb utánpótlás vitorlásversenyét az olaszországi Garda tavon, ahol egy hajóosztályban - tehát teljesen azonos hajókkal - több mint 1000 versenyző állt rajthoz Húsvétkor..
A világ legerősebb és legnépesebb Optimist mezőnye jött össze, hiszen Kanadától Ausztráliáig, Japántól Brazíliáig mindenhonnan érkeztek versenyzők. A Fertő Tavi Vitorlás Szövetséget öt vitorlázó és két edző képviselte a magyar csapat tagjaként a regattán.

Szalay Dániel edzőt: - 5 versenyzővel érkeztünk erre a versenyre: Jandl Rómeó és Völler Hanna a nemzeti válogatott kerettagságért, Koch Péter, Pécsi Koppány és Léderer-Vágó Lóránt a hazai ranglistaversenyekre történő minél eredményes felkészülésért állt rajthoz a megmérettetésen.

- A verseny előtt pár napot készültünk, hogy szokjuk az amúgy fantasztikus körülményeket. Ezen a helyszínen óhatatlanul is eszünkbe jut a 80-as évek közepe, mikor itt a soproni id. Gmeiner István és agárdi id. Majthényi Zsombor együtt irányították az akkori Optimist válogatottat.. A mostani regatta első napjától kezdve nagyon egyenletesen vitorláztak a tanítványaink, rögtön mindenki a céljának megfelelő helyen találta magát az eredménylistán. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy versenyzőink igazi csapatként működtek együtt és támogatták egymást mint a vízen, mint a parton egyaránt. Végül Jandl Rómeó rendkívül eredményes versenyzéssel megerősítette, míg Völler Hanna nagy lépést tett a válogatott tagságért! Kiemelkedő futameredmény volt a szombati napon Pécsi Koppány 4. illetve Völler Hanna 8. futamhelyezése, úgy, hogy Koppány a futam feléig vezetett, valamint Rómeó 51. helyezése vasárnap az aranycsoportban a világ legjobbjai között. Ők hárman a mezőny első felében végeztek, míg a fiatal Koch Péter valamint az újonc Léderer-Vágó Lóránt helytállása is dicséretet érdemel. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra! Külön köszönetet szeretnék mondani Szalay Krisztina edzőnek valamint a szülőknek a támogatásért illetve a segítségért.
Eredmények (933 indulóból): Jandl Rómeó 116. (6. magyar fiú), Pécsi Koppány 176. (8.magyar fiú), Völler Hanna 422. (2. magyar lány), Koch Péter 560 (1. a 2008-as magyar fiúk között). és Léderer-Vágó Lóránt 671. (fehér csoport 7.)

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyász! 44 évesen meghalt az olimpiai bajnok kézilabdázó

Gyász! 44 évesen meghalt az olimpiai bajnok kézilabdázó
Szergej Pogorelov olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz kézilabdázó halálának okát nem közölték. Tovább olvasom